Servei de transport públic amb motiu de la revetlla de Sant Joan

Es limita el servei de transport públic entre municipis, atès que les platges romandran tancades en la celebració, a diferència d’anys anteriors. Per primera vegada des de l’inici d’estat d’alarma, el metro de Barcelona, l’L6 i l’L7 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les dues xarxes del Tram, Trambaix i Trambesòs, allargaran el servei més enllà de la mitjanit, fins a les dues de la matinada. El servei diürn el dia de Sant Joan s’iniciarà a partir de les cinc del matí, amb l’oferta habitual de cada operador en festiu.

18/06/2020 15:44 h

Ecologia Urbana

El transport públic de l’àrea de Barcelona es prepara per donar servei durant la revetlla de Sant Joan, una revetlla que enguany implicarà en menor mesura l’ús de l’espai públic i de les platges, la majoria de les quals romandran tancades la propera nit de dimarts, 23 de juny.

En conseqüència, la mobilitat nocturna entre municipis no es reforçarà per evitar així un efecte crida cap a municipis de la costa, però sí que s’augmenten els serveis ferroviaris metropolitans, que es perllongaran més enllà de la mitjanit.

Per primera vegada, des de l’inici d’estat d’alarma, els principals transports ferroviaris allargaran el servei més enllà de la mitjanit, fins a les dues de la matinada. Així ho faran totes les línies del metro de Barcelona, les L6 i L7 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les dues xarxes del Tram, Trambaix i Trambesòs.

Pel que fa a la resta de serveis d’FGC, les darreres sortides mantindran els horaris habituals d’acabament de servei d’un dia feiner.

Per la seva banda, Rodalies de Catalunya operat per Renfe acabarà el servei en horari habitual de dia feiner. No obstant això, les darreres expedicions de l’R2 no faran parada al baixador Platja de Castelldefels, a petició explícita de l’Ajuntament de Castelldefels i per tal d’evitar el desplaçament massiu de persones cap a la zona de la platja del municipi, un moviment que era habitual en les revetlles de Sant Joan.

El Nitbús d’AMB que arriba a 18 municipis metropolitans oferirà el 100% del servei, a excepció de les línies N10, N18 i N26, que es mantindran sense circulació com les darreres setmanes.

Els serveis de busos nocturns de la Generalitat de Catalunya, per la seva banda, mantindran l’oferta global del 55% que estan oferint actualment.

En la majoria de municipis, els busos urbans mantindran l’oferta actual de dia feiner per al dia 23 de juny, i de dia festiu per al dia 24 de juny.

L’oferta del dia 24, festiu de Sant Joan, començarà a cada operador segons els seus respectius horaris de festius i caps de setmana, a partir de les cinc del matí.

Font: ATM

Etiquetes associades a la notícia