Reurbanització dels entorns del mercat de les Tres Torres

Les obres s’iniciaran el setembre d’aquest mateix any i tenen una durada prevista de cinc mesos.

30/04/2021 11:09 h

Carla Clavera

El projecte planteja la conversió del carrer de les Escoles Pies entre els carrers dels Vergós i de Carrencà en una plataforma única que pretén afavorir la circulació dels vianants a l’entorn comercial, però mantenint la circulació rodada. Les obres tenen previst iniciar-se al setembre d’aquest any, i s’estima que es duran a  terme en un període de cinc mesos.

El paviment de tota la plataforma serà de llambordes, el que facilitarà el tractament conjunt de l’espai, obtenint un caràcter unitari de tota la zona. Es mantindrà un pas central de 3,6 metres d’amplada per a la circulació de vehicles al que s’accedirà mitjançant passos elevats de vehicles a l’inici i al final de l’àmbit en el carrer de les Escoles Pies així com a les confluències amb els carrers de Carrencà i dels Vergós. Es generaran dues franges laterals de 3,15 i 4 metres que recolliran principalment la circulació de vianants.

Senyalització i estacionament

Es col·locaran senyals de gual i de velocitat a l’accés a la plataforma única en cadascun dels encreuaments. Les zones d’estacionament de zona blava i verda eliminades del carrer de les Escoles Pies es traslladaran principalment al mateix carrer més avall i al carrer dels Vergós. Les zones de càrrega i descàrrega es situaran al mateix carrer de les Escoles Pies.

Jardineria i mobiliari urbà

Es preveu la col·locació de jardineres de fosa de tipus circular a la vorera del mercat de Tres Torres per a limitar el pas de vehicles i evitar-hi l’estacionament al davant (per tal de destacar la importància de l’edifici, no es col·locarà arbrat en aquesta vorera). A la vorera contraria al mercat, se sembraran plataners per tal de mantenir una mateixa tipologia d’espècie existent a tot el carrer.

Aquest projecte de pacificació de l’entorn del mercat de les Tres Torres neix amb la voluntat de millorar la qualitat urbana de l’espai i el paisatge urbà de la zona. Els seus objectius principals són els següents:

  • Controlar el trànsit rodat
  • Potenciar les zones de vianants
  • Facilitar l’activitat del petit comerç i del mercat

El carrer de les Escoles Pies és un eix important dins del barri de les Tres Torres, ja que recull part important de la circulació descendent des de la ronda de Dalt fins a la ronda del Mig.