Com desplaçar-se amb transport públic aquests dies de Nadal?

Coincidint amb les restriccions i les modificacions anunciades pel Procicat, la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona adapta en alguns casos el seu servei respecte l’oferta actual per facilitar el retorn a casa de les persones usuàries. D'aquesta manera, es manté l'horari habitual dels operadors ferroviaris, entre les 5 del matí i la mitjanit, però es faran excepcions les nits del 24 i 31 de desembre i el 5 de gener.

21/12/2020 12:54 h

Ecologia Urbana

El transport públic funciona amb normalitat i manté el 100% del servei en hora punta, de 6.00 a 9.00 hores.

Alhora, per facilitar els desplaçaments relacionats amb les festes, la xarxa de metro mantindrà, entre el 22 de desembre i el 8 de gener, una oferta semblant a la dels dies laborables d’hivern, amb un increment del 10% de la capacitat als matins i del 13% a les tardes en comparació amb els dies equivalents del Nadal passat. El reforç serà general en les línies convencionals i més pronunciat a les de més demanda: L1 i L5.

D’acord amb la situació sanitària actual, marcada per la vigència de les restriccions de les activitats socials i d’oci i de mobilitat nocturna (de 22.00 a 6.00 hores), es manté l’horari habitual dels operadors ferroviaris, entre les 5 del matí i la mitjanit.

Tanmateix, es faran excepcions d’horaris les nits del 24 i 31 de desembre i el 5 de gener.

Per altra banda, el servei de bus nocturn de l’AMB, el Nitbus, i els autobusos nocturns interurbans de la Generalitat, seguiran funcionant tota la nit durant totes les festes amb els horaris consultables al seu web.

Recordem que l’ocupació de taxis és de màxim 5 persones i conductor/a (sempre en relació a la capacitat del vehicle) i que cal deixar lliure el seient ubicat al costat del conductor/a.

Horaris especials per les festes

Coincidint amb les restriccions i les modificacions anunciades pel Procicat, la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona adapta en alguns casos el seu servei respecte l’oferta actual per facilitar el retorn a casa de les persones usuàries.

Nit de Nadal

La nit de 24 al 25 de desembre, el servei finalitzarà a les 23.00 hores en tots els operadors ferroviaris: metro TMB, FGC, Rodalies Renfe i Tram. Aquest és l’horari habitual de cada any (a excepció del Tram) i per tant no es veu afectat per la situació actual.

Divendres 25 de desembre, dia de Nadal, i dissabte 26 de desembre, Sant Esteve, el metro funcionarà de les 5 del matí a les 12 de la nit.

En relació als autobusos urbans de TMB, el dijous 24 de desembre, vigília de Nadal, faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores, pel mateix motiu i seguint també la pauta de cada any.

Nit de Cap d’Any

La nit del 31 de desembre a l’1 de gener, la majoria de transports finalitzaran el servei,  coincidint amb l’inici del confinament nocturn, a la 1 de la matinada. Tanmateix, el servei de Rodalies de Catalunya mantindrà l’horari habitual en dia feiner i no es veurà afectat per aquestes modificacions horàries.

Nit de Reis

La nit del 5 al 6 de gener és l’altra nit que ha vist modificat el seu horari de confinament segons els darrers canvis anunciats pel Procicat. Aquella nit el confinament no començarà fins les 23.00 hores, de manera que, per tal de permetre el retorn a les cases, el transport públic mantindrà el seu servei fins a la mitjanit (00.00 hores).

El Barcelona Christmas Tour no prestarà servei els dies 24, 25 i 31 de desembre ni l’1 de gener.

Més informació sobre el dispositiu de mobilitat aquest Nadal.

Etiquetes associades a la notícia