Zona verda gratuïta durant el mes d’agost

De l’1 al 31 d’agost es podrà aparcar sense pagar en una gran part de la ciutat. L’objectiu és fer la ciutat més pràctica i còmode per als usuaris. L’Àrea verda serà gratis, tant per a residents com per a no residents, però es mantindran les zones d’aparcament mixtes, aquelles en les quals pot aparcar tothom, i les zones d’aparcament preferent, les àrees verdes marcades només per a residents i que continuarà mantenint l’exclusivitat, és a dir, que no hi podrà aparcar qualsevol vehicle.

L’àrea blava funcionarà de manera diferent. Hi haurà zones gratuïtes, però una bona part de la ciutat mantindrà el sistema de pagament i les tarifes habituals. Aquestes són:  una zona central delimitada pel carrer del Comte d’Urgell, l’avinguda Diagonal, el passeig de Sant Joan, passeig de Colom i l’avinguda del Paral·lel. També continuarà sent de pagament la zona de la Sagrada Família i la Barceloneta, així com altres zones més petites, com la plaça del Doctor Andreu, el carrer de Joan XXIII i una zona al Guinardó. A les zones exclusives per autocars es mantindrà la regulació habitual. A tots els parquímetres de la ciutat s’ha situat un codi QR informatiu que ajudarà els usuaris a ampliar tota la informació sobre la zona blava de pagament.

L’apparkB continuarà funcionant durant l’agost

Amb aquesta aplicació per al mòbil es poden pagar els estacionaments d’una manera fàcil, còmoda i sense necessitat de buscar un parquímetre. Ja fa gairebé un any que funciona i ha superat el mig milió de tiquets enviats, amb una mitjana de més de 4.000 tiquets diaris.

Es pot descarregar des del mateix telèfon mòbil o a la web de l’Àrea verda. De fet, ja hi a més de 40.000 usuaris registrats i 70.000 descàrregues. En els més de 3.000 parquímetres repartits per la ciutat es dóna la informació necessària pel seu bon ús.

Més informació:

Web de l’Àrea verda

Web d’ApparkB