Vuit comerços, guardonats amb el premi Aparadors de Nadal

Els aparadors tenen la funció d’atreure els clients potencials cap a l’interior de les botigues i dinamitzar l’activitat dins els espais comercials. Conscient d’això, l’Ajuntament ha organitzat la segona edició del Concurs d’Aparadors de Nadal al Barri, en el qual han participat fins a 60 comerços de diversos punts de la ciutat. Els vuit guanyadors han rebut dimecres el guardó de mans de Montserrat Ballarín, regidora de Comerç del consistori barceloní, en un acte a l’Ateneu de Nou Barris.

L’objectiu final del concurs és visualitzar, potenciar i professionalitzar el comerç de barri, a més de fomentar el consum de proximitat i la fidelització dels clients. El concurs s’ha portat a terme als barris del Bon Pastor, Baró de Viver, la Trinitat Nova, la Trinitat Vella, Ciutat Meridiana, les Roquetes, El Besòs i el Maresme i la Marina.

A l’hora de concedir els premis el jurat ha tingut en compte diversos criteris, com ara la sostenibilitat, el disseny, l’originalitat, l’efecte estètic i l’atractiu per al ciutadà. El premi consisteix, per a cada barri, en un únic assessorament comercial personalitzat valorat en 1.000 euros, que té per objectiu millorar els elements de gestió interna i externa de cada establiment per contribuir a la seva sostenibilitat econòmica, incrementar-ne la quota de mercat i modernitzar els establiments i els seus canals de comunicació.