Un projecte del Poble-sec contra les agressions sexistes, premi 25 de Novembre

Un any més i coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament ha lliurat el premi 25 de Novembre, un reconeixement a entitats, persones i col·lectius que treballen per una ciutat lliure de violència on predominin les formes de convivència plurals i solidàries.

Sota el lema “Vull caminar tranquil·la. Carrers sense assetjament”, la desena edició del premi ha estat dedicada a la prevenció de l’assetjament sexual envers les dones en espais públics. Entre els 18 projectes participants, el guardó ha estat per al Protocol d’actuació contra les agressions sexistes a la Festa Major del Poble-sec. Impulsat pel Grup de Dones, Lesbianes i Trans de l’Ateneu Cooperatiu La Base i pels Castellers del Poble-sec, entre altres entitats del barri, el protocol vol convertir les festes del barri en un espai lliure d’assetjament.

Durant l’acte, l’alcaldessa, Ada Colau, ha recordat que cal seguir treballant en polítiques públiques transversals que impregnin tota la ciutat i que la lluita antimasclista s’ha d’impulsar en tots els àmbits. “Volem carrers sense por, us convidem a apropiar-vos dels carrers perquè són nostres. No volem ser princeses, volem ser dones lliures i felices“, ha expressat Colau.

Durant l’acte també s’han lliurat 2 mencions especials a l’agrupació Col·lectiu Punt 6 pel projecte “La vivència quotidiana de l’assetjament sexual de les dones que treballen de nit”, i a l’associació Trama, pel projecte “Alliberem el barri”.

També s’ha presentat el resultat del projecte guanyador del 2014, que ha consistit en la creació d’un conjunt d’eines transmèdia per a la prevenció de la violència 2.0, del Centre de Cultura Francesca Bonnemaison. El premi 25 de Novembre està dotat amb 7.500 euros i l’impulsa la Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI.