Un laboratori per aprendre entre bany i bany

El laboratori itinerant del Centre de la Platja és un nou recurs que s’ha posat en marxa aquest estiu per difondre entre els més petits, d’una manera dinàmica i divertida, els valors del litoral: la qualitat de la sorra, les meduses i els microplàstics. Es tracta d’una de les iniciatives destinades a la ciutat que es financien amb l’impost turístic.

S’hi fan tallers adreçats tant a participants individuals com a grups amb reserva prèvia i es facilita l’entorn i els recursos òptims per estimular la curiositat i l’experimentació dels participants a fi d’oferir-los coneixements i conclusions positius sobre el medi marí i litoral i la sostenibilitat.

Durant el mes de juliol més de cent nens de casals d’estiu han participat en les activitats del laboratori els dies que ha estat present a les platges del Somorrostro i de la Nova Icària. La resta de l’estiu itinerarà per totes les platges de Barcelona, segons un calendari que es pot consultar al Centre de la Platja.

El laboratori s’ha finançat amb part dels ingressos generats per l’impost d’estades en establiments turístics (IEET), com altres iniciatives per compensar l’impacte del turisme a la ciutat.