Trias: “Compartim el seu dolor i condemnem amb rotunditat aquest atac”

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han convocat aquest dijous a les 12.00 hores a la plaça de Sant Jaume un minut de silenci per condemnar l’atac d’aquest dimecres contra el setmanari humorístic parisenc Charlie Hebdo, en què han perdut la vida 12 persones.

L’alcalde, Xavier Trias, ha aprofitat l’ocasió per enviar un missatge de condol a la seva homòloga de París, Anne Hidalgo, en què ha assenyalat que “compartim el seu dolor i condemnem amb rotunditat aquest atac, que referma encara més la nostra defensa de la llibertat d’expressió i la democràcia com a únic contrapès viable contra els que fan de la irracionalitat i el totalitarisme la seva raó de ser”.

Tant ell com el president Mas han presidit el minut de silenci que s’ha fet al migdia a la plaça de Sant Jaume per manifestar el rebuig a l’atemptat de París. L’alcalde també ha volgut mostrar “l’afecte i la solidaritat de Barcelona amb la capital francesa” i ha lamentat que “a la nostra ciutat sabem el que és tenir situacions extremes i doloroses d’aquest grau”.