Tot a punt per a la Festa Major de Gràcia

Els bombers han certificat el bon funcionament del pla d’emergències i hi haurà un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana. Un any més, es manté el sentit obligatori d’alguns carrers en els moments de màxim aforament. Un total de 50 limitadors de so en diferents espais de la festa reduiran l’impacte sonor per respectar el descans del veïnat i es reforça el servei de neteja amb un 125% més de personal.

Els serveis municipals estan preparats amb l’objectiu que tothom pugui gaudir de la Festa Major de Gràcia amb tranquil·litat, convivència i amb el màxim respecte als guarnits dels carrers i al descans dels veïns. Durant els dies previs, els Bombers de Barcelona efectuen tasques d’inspecció dels hidrants de la zona i el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament ha impartit sessions formatives i ha resolt els dubtes que sorgien en cadascun dels carrers.

Del 15 al 21 d’agost també hi haurà un dispositiu específic de vigilància format per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. A més de les tasques de prevenció, garantiran la gestió de les activitats a l’espai públic i que es compleixi la normativa tant pel que fa als locals de pública concurrència com a la circulació de vehicles.

Carrers de sentit únic de circulació

Amb la voluntat d’evitar les aglomeracions, aquest any es manté el pla d’itinerari recomanat i d’accés de sentit obligatori en els carrers engalanats en funció de l’afluència de visitants.

Sostenibilitat, limitació del so i més neteja

Una de les novetats d’aquest any és que es faran servir gots reutilitzables en tots els carrers i espais de la festa major, una iniciativa en què participen diversos bars i establiments del barri. També es durà a terme la nova proposta “Lliga la bossa”, per fomentar la corresponsabilització d’entitats i comerços en la neteja d’alguns espais.

Aquest any es tornaran a col·locar limitadors de so a 50 escenaris de la festa per tal de reduir l’impacte acústic de gairebé un centenar d’actuacions i es reforçarà el servei de neteja amb un increment d’un 125% del personal habitual. S’instal·laran 115 cabines sanitàries mòbils (11 més que l’any passat), 22 de les quals seran adaptades per a persones amb diversitat funcional, i es col·locaran unes 1.750 papereres entre tots els carrers i places.

Transport públic tota la nit

Es recomana l’ús del transport públic per desplaçar-se durant la Festa Major de Gràcia. Les estacions de metro més properes són Diagonal (L3 i L5), Fontana (L3), Lesseps (L3), Verdaguer (L4 i L5) i Joanic (L4). Les nits del 18 i el 19 d’agost el metro funcionarà de manera ininterrompuda. La resta de dies, el servei acabarà a les 24.00 hores. També es pot arribar a Gràcia amb les línies regulars d’autobús de TMB: H6, H8, V15, V17, 6, 20, 22, 24, 27, 32, 33, 34, 39, 45, 47, 55, 92, 114 i 116.