Subvencions-per-activar-leconomia-als-barris-i-leconomia-social-i-solidària

Dues línies d’ajuts per activar l’economia social i el teixit productiu als barris

Economia. Les subvencions preveuen impulsar al voltant de 150 projectes amb visió social que ajudin a transformar l’entorn, redueixin les desigualtats socials i territorials i generin ocupació estable i de qualitat.
ajuntaments drets energètics

Vuit ciutats s’uneixen en contra del projecte de llei espanyol sobre pobresa energètica

Drets energètics. Barcelona, Madrid, València, Saragossa, la Corunya, Còrdova, Cadis i Santiago de Compostel·la presenten al·legacions conjuntes a la norma que pretén aprovar el Govern espanyol.
escoles-sant-andreu

Prop del 90% de les famílies obtenen plaça en la primera opció d’escola sol·licitada

Educació. De les 12.813 sol·licituds de P3, el 91,6% han obtingut plaça en les opcions demanades; mentre que a l’ESO, de les 6.748 sol·licituds ho han fet el 88,2%.
mercat sants

La Xarxa de Mercats Verds s’amplia

Comerç de proximitat. El Mercat de Sants s’afegeix als centres que tenen com a objectiu promoure la sostenibilitat mediambiental i una alimentació saludable.
Conferencia Internacional Turisme Sostenible

Aposta irrenunciable pel turisme sostenible

Turisme. La Conferència Internacional “Turisme sostenible en el marc de la Nova Agenda Urbana” es tanca amb la presentació de la Declaració de Barcelona per impulsar un turisme més amable socialment i mediambientalment.
20160509 Foto Façana Districte

Els districtes es reforcen com a espais de participació descentralitzada

Participació. La Direcció de Democràcia Activa i Descentralització crea una nova figura dins l’estructura municipal: la persona responsable de Democràcia Activa que treballarà al territori per facilitar el paper actiu de tota la ciutadania.
Comité d'Ètica del Codi ètic i de conducta

El Codi ètic i de conducta enfila la recta final per a la seva aprovació

Transparència. El reglament de bon govern es presentarà al Plenari de juny un cop s'hagin incorporat les aportacions del Consell Assessor per a la Transparència, dels grups municipals, de l’Oficina Antifrau i del Consell de Ciutat.
events_imageok

Mercabarna serà la seu del congrés de la Unió Mundial de Mercats el 2018

Mercats. El certamen reunirà delegats d’una trentena de països i se centrarà a analitzar el futur dels mercats i la seva responsabilitat davant el malbaratament alimentari.
IMG_2066

Contra la islamofòbia

Drets. El Govern municipal ha posat en marxa un pla de xoc per combatre el rebuig i la discriminació de la comunitat musulmana. A l’inici del mes sagrat del ramadà, fem balanç d’un fenomen que amenaça la convivència a Barcelona.
XXII Audiència Pública al Nois i Noies de Barcelona

Joves i infants demanen més compromís polític amb l’acollida de persones refugiades

Participació. La 22a Audiència Pública als nois i noies de Barcelona permet a alumnes de sisè de primària, secundària, batxillerat i educació especial explicar als grups municipals les seves propostes per construir una “Barcelona, ciutat refugi”.
Mesura Irregularitat sobrevinguda

Mesura de govern per garantir els drets de les persones en situació irregular

Immigració. L’acció inclou mecanismes per acreditar l’arrelament d’aquestes persones a la ciutat per mirar d’evitar processos d’expulsió o d’ingrés en centres d’internament d’estrangers.
Ricard Vinyes, Àngels Aymar, Commemoració 20 anys de l'atemptat d'Hipercor

Actes de commemoració del 30è aniversari de l’atemptat d’Hipercor

Memòria. Un acte institucional el 17 de juny al parc Esportiu de Can Dragó i una exposició sobre els fets i el context històric de l’atemptat serviran per recordar les víctimes i les seves famílies.
banner_meet
banner-newsletter-noticies_CA
banner-barcelonapostguerra