Declaració institucional de rebuig a l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Ajuntament. BComú, GMDemòcrata, ERC, la CUP - Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy demanen que es posi en llibertat els presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural.

Nous carrils bici, més a prop i més ben connectats

Mobilitat. Barcelona té 172 km d'infraestructura ciclista construïda o en execució que estarà al 100% en funcionament a finals d'any.

Treballs previs per regular la mobilitat compartida

Mobilitat. L’any 2018 s’elaborarà una proposta normativa que permeti potenciar els beneficis dels cotxes, les motos i les bicicletes multiusuari, i reduir-ne els impactes negatius.

Més pluralitat pel que fa a la contractació pública

Contractació. En un any s'ha incrementat un 5,3% el número de proveïdors adjudicataris de contractació gràcies al fet que s'ha limitat l’acumulació de contractes menors amb un mateix proveïdor.

Pla per promoure l’envelliment actiu i trencar estereotips

Gent gran. Un total de 35 mesures per protegir els drets de les persones grans i fomentar la ciutadania activa a la ciutat.

Contra la precarietat, ocupació de qualitat

Ocupació. Ciutat Vella estrena el primer punt de defensa de drets laborals, un espai d’assessorament i informació contra la precarietat a la feina.

Els serveis municipals atenen més de cent persones per les càrregues policials de l’1 d’octubre

Drets. El balanç del servei especial d’atenció a les víctimes de l’1 d’octubre evidencia la desproporció de l’actuació policial.

Menys burocràcia als serveis socials

Serveis socials. La nova Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques funcionarà com a finestreta única per simplificar la gestió, la tramitació i l’atenció sobre els serveis socials.

Balanç de les actuacions d’estiu

Urbanisme. S’han fet 101 treballs de millora de l’espai públic per garantir el bon funcionament de la ciutat. El 92% ja s’han acabat.

Pacificació de l’avinguda del Príncep d’Astúries

Urbanisme. Els carrils de circulació es reduiran de cinc a tres i les noves voreres seran de 4,5 metres, entre la plaça de Lesseps i la via Augusta.

Més cooperació per a una ciutat globalment responsable

Cooperació. La convocatòria de subvencions de cooperació per a la justícia global del 2017 permetrà finançar 109 projectes.

Balanç de la temporada de platges

Platges. Gairebé cinc milions de persones han gaudit dels 4,5 quilòmetres de litoral de la ciutat.