Contra la precarietat, ocupació de qualitat

Ocupació. Ciutat Vella estrena el primer punt de defensa de drets laborals, un espai d’assessorament i informació contra la precarietat a la feina.

El Besòs, de frontera a frontissa

Eix Besòs. El Besòs marca la seva agenda, un espai de diàleg amb 130 iniciatives sobre formació, dret a l’habitatge, accessibilitat, connectivitat i reducció de la vulnerabilitat.

Pas endavant per millorar la participació en línia

Contractació pública. Oberta la licitació per dissenyar i implementar millores al web decidim.barcelona garantint l’ús de codi obert i amb clàusules de contractació responsable.

L’aposta per l’economia digital es consolida

Innovació. L'economia digital és un sector estratègic per generar llocs de treball de qualitat i per reduir la bretxa digital encara existent.

Un acord que consolida Barcelona com a ciutat digital internacional

Economia. L’Ajuntament i Fira de Barcelona segellen un marc estable de col·laboració per difondre al món l’aposta per l’economia digital i l’atracció d’empreses tecnològiques i d’innovació.

Guardó a la transparència i la gestió eficient

Gestió pública. L’Ajuntament rep el premi Ferran Termes perquè aplica de forma pionera un model de càlcul que detalla amb claredat el cost real de tots els serveis municipals.

Aval a les polítiques contra la precarietat salarial

Distribució salarial. Un informe sobre la situació laboral a Barcelona posa en relleu que l'any 2015 més d'un terç dels treballadors i treballadores i gairebé dues terceres parts dels joves tenia un salari, com a màxim, de mil euros.

Més protagonisme de les ciutats en la definició de la nova Europa

Economia. Collboni reclama a la UE que les àrees metropolitanes incideixin més en el disseny dels fons europeus per al desenvolupament i demana un compromís més ferm amb el Corredor Mediterrani.

La Marina té un pla!

Pla de barris. Gent de tots els veïnats de la Marina, de totes les edats i de tots els orígens es van aplegar a la plaça de la Marina durant la tarda del pregó de la festa major i de la presentació del Pla de barris.

Cultura, tecnologia i projecció internacional

Economia. Professionals de dotze països intercanvien experiències i projectes sobre indústries creatives, innovació i promoció de ciutats en dues jornades d’experts a Barcelona i Terrassa.

Una incubadora d’empreses per consolidar l’economia del futur de Barcelona

Barcelona Activa. Barcelona Activa posa en marxa la Incubadora MediaTIC, que impulsarà una vintena d’empreses d’impacte tecnològic alt amb projectes aplicats a la robòtica, la intel·ligència artificial i la nanotecnologia.

Més i millor comerç de proximitat al Besòs i el Maresme

Comerç. Acord amb els comerciants del barri per fer una fira de comerç al carrer, una nova edició de Tastatapes i millores en senyalització, accessos i eficiència energètica.