segways

Rutes limitades per als ‘segways’ d’ús comercial a Ciutat Vella

Mobilitat. Els vehicles per a mobilitat personal d’ús comercial hauran de limitar la circulació a dues rutes establertes a Ciutat Vella.

Persianes amunt!

Comerç. Catorze locals buits de Ciutat Vella s’ompliran de comerços de proximitat mitjançant un concurs públic per combatre la gentrificació i el monocultiu econòmic de l’oci i la restauració.

Més lavabos públics a Ciutat Vella durant l’estiu

Equipaments. Als sis urinaris permanents se n’afegeixen nou durant l’època de més afluència turística.

Cap de setmana: Comiat de l’Escola Massana, festes majors i pintura sobre la dona

Temps lliure. El centre d'art i disseny diu adeu a l'antic Hospital de la Santa Creu, el Raval i el Poble-sec estan de festa major i la pintora Paula Rego reflexiona sobre feminisme i revolta social.

Cap de setmana: El nucli antic i la Marina reben l’estiu amb la festa major!

Festes populars. Festa grossa al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. L’arribada de l’estiu coincideix amb la festa major del nucli antic i també del barri de la Marina, que tenen com a primera cita destacada una gran revetlla popular.

Treballar plegats per augmentar l’eficiència

Seguretat. L’Oficina Conjunta de Recepció de Denúncies (OCD), la primera a la ciutat atesa per agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra, inicia l’horari d’estiu.

No és no, també a la Vila Olímpica

Barcelona antimasclista. L’estand antimasclista modifica l’horari i amplia l’acció a Sant Martí per donar millor servei quant a sensibilització, prevenció, detecció i atenció davant la violència sexual.

Comprats tres edificis al Raval per lluitar contra l’expulsió veïnal

Dret a l'habitatge. Els 41 habitatges de tres edificis del carrer de Lancaster passaran a formar part del parc d’habitatge públic de la ciutat.

Cap de setmana: Festa Nacional de Colòmbia, trobada gegantera i record de Barcelona ’92

Temps lliure. La cultura popular colombiana s'estén pel parc del Fòrum, els Gegants de Sant Jaume organitzen una cercavila al barri Gòtic i una exposició amb 120 fotografies rememora la passió olímpica de fa 25 anys.

La memòria industrial del Raval queda protegida

Patrimoni. El consistori protegeix 26 cases fàbrica construïdes entre els segles XVIII i XIX per evitar que s’enderroquin.

Setze mil metres quadrats per enfortir la sanitat pública

Salut. S’inaugura un nou bloc a l’Hospital del Mar amb prop de 16.000 metres quadrats per oferir-hi serveis d’oncologia, urgències, cirurgia, obstetrícia i ginecologia.

D’on ve el soroll a Ciutat Vella i com podem posar-hi remei

Urbanisme. Salut Pública detalla les principals fonts de soroll excessiu sobre les quals cal incidir: els pisos turístics, el model d’oci nocturn basat en la festa de baix cost, els esdeveniments al carrer i les brigades de neteja.