Cap de setmana: Festa Nacional de Colòmbia, trobada gegantera i record de Barcelona ’92

Temps lliure. La cultura popular colombiana s'estén pel parc del Fòrum, els Gegants de Sant Jaume organitzen una cercavila al barri Gòtic i una exposició amb 120 fotografies rememora la passió olímpica de fa 25 anys.

La memòria industrial del Raval queda protegida

Patrimoni. El consistori protegeix 26 cases fàbrica construïdes entre els segles XVIII i XIX per evitar que s’enderroquin.

Setze mil metres quadrats per enfortir la sanitat pública

Salut. S’inaugura un nou bloc a l’Hospital del Mar amb prop de 16.000 metres quadrats per oferir-hi serveis d’oncologia, urgències, cirurgia, obstetrícia i ginecologia.

D’on ve el soroll a Ciutat Vella i com podem posar-hi remei

Urbanisme. Salut Pública detalla les principals fonts de soroll excessiu sobre les quals cal incidir: els pisos turístics, el model d’oci nocturn basat en la festa de baix cost, els esdeveniments al carrer i les brigades de neteja.

Cap a un nou pla d’usos perquè el veïnat no hagi de marxar del barri

Ciutat Vella. La manca de serveis per al veïnat i la baixa qualitat constructiva dels edificis implicarà buscar solucions, cas per cas, i definir usos que no generin problemes a la convivència.

Els districtes es reforcen com a espais de participació descentralitzada

Participació. La Direcció de Democràcia Activa i Descentralització crea una nova figura dins l’estructura municipal: la persona responsable de Democràcia Activa que treballarà al territori per facilitar el paper actiu de tota la ciutadania.

Cap de setmana: Comiat de l’Escola Massana, festes majors i pintura sobre la dona

Temps lliure. El centre d'art i disseny diu adeu a l'antic Hospital de la Santa Creu, el Raval i el Poble-sec estan de festa major i la pintora Paula Rego reflexiona sobre feminisme i revolta social.

Cap de setmana: El nucli antic i la Marina reben l’estiu amb la festa major!

Festes populars. Festa grossa al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. L’arribada de l’estiu coincideix amb la festa major del nucli antic i també del barri de la Marina, que tenen com a primera cita destacada una gran revetlla popular.

Treballar plegats per augmentar l’eficiència

Seguretat. L’Oficina Conjunta de Recepció de Denúncies (OCD), la primera a la ciutat atesa per agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra, inicia l’horari d’estiu.

Dues línies d’ajuts per activar l’economia social i el teixit productiu als barris

Economia. Les subvencions preveuen impulsar prop de 150 projectes amb visió social que ajudin a transformar l’entorn, redueixin les desigualtats socials i territorials i generin ocupació estable i de qualitat.

Joves i infants demanen més compromís polític amb l’acollida de persones refugiades

Participació. La 22a Audiència Pública als nois i noies de Barcelona permet a alumnes de sisè de primària, secundària, batxillerat i educació especial explicar als grups municipals les seves propostes per construir una “Barcelona, ciutat refugi”.

El Borsí ja és del barri

Barri Gòtic. Els veïns del Gòtic “prenen possessió” de l’edifici, que serà la seu d’una biblioteca i d’un espai veïnal.