Sants inaugura un nou espai per a persones amb problemes de salut mental

Les persones amb problemes de salut mental i discapacitats intel·lectuals ja tenen un nou espai al districte de Sants-Montjuïc. És Cal Muns, un equipament gestionat pel Grup Sant Pere Claver, que entrarà en funcionament durant aquest mateix mes d’octubre.

Cal Muns oferirà serveis destinats a l’atenció i la prevenció de la malaltia mental adreçats a adults, joves, infants i a les seves famílies. Així mateix, activarà diversos programes d’inclusió social i comunitària pensats per a persones vulnerables i en risc d’exclusió social. Com a novetat al districte, també tindrà 4 plantes de serveis residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual amb suport limitat i trastorn de conducta.

L’equipament de la Fundació Sant Pere Claver té una superfície edificada de 2.509 m² i consta de planta baixa més 6 plantes amb capacitat per a 33 consultes d’atenció ambulatòria, 44 habitacions amb un total de 50 places residencials i 3 aules de treball convertibles en espai per impartir docència de 100 m².

El nou centre permetrà atendre un total de 36.600 visites anuals, bàsicament de salut mental. Però Cal Muns també es vol convertir en un espai de referència en la promoció de la salut i el benestar de les persones al territori, per tal de dinamitzar i enfortir, a més, la realitat associativa del barri. Per això, desenvoluparà una important tasca divulgativa i docent per apropar i compartir el coneixement.