Rebuig a les polítiques racistes i xenòfobes de Donald Trump

La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, i Seguretat i Prevenció ha aprovat una proposició amb contingut de declaració institucional per mostrar el rebuig i la preocupació de Barcelona davant de la discriminació i les violacions dels drets humans que s’estan produint als Estats Units.

La declaració, que ha rebut el suport del Govern (BComú i el PSC) i dels grups de C’s, CiU i ERC, recull la reprovació del consistori de Barcelona davant de determinades decisions i expressions del nou president dels Estats Units entre les quals hi ha la prohibició a l’entrada de ciutadans de països musulmans, la construcció d’un mur a la frontera amb Mèxic o les declaracions de menyspreu a les dones.

“Volem fer sentir a tota la gent que als Estats Units s’està mobilitzant contra les mesures o les polítiques de Trump, com la Marxa de les Dones, que no estan soles”, ha dit el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello. També ha mostrat el suport de Barcelona als ajuntaments de Nova York, Boston, San Francisco o Los Angeles, i als fiscals, jutges i membres del poder judicial que assenyalen “la immoralitat i la il·legalitat de les mesures de Trump”.

Pisarello ha afegit: “El silenci ens faria còmplices de polítiques racistes, xenòfobes i sexistes, i callar no és una opció.” I ha assegurat que la proposició pretén ser una clara mostra de suport i un missatge a la gent i les mobilitzacions que s’estan produint als Estats Units.

Durant la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció també s’han aprovat dues proposicions més amb contingut de declaració institucional: la presentada per CiU, de suport als polítics investigats i encausats per defensar el dret a decidir i en contra de la politització de la justícia, i la presentada per ERC, per instar el Govern espanyol a garantir els drets laborals dels treballadors del Port de Barcelona.