Què pots fer a Nou Barris del 24 al 30 de novembre?

La recta final dels actes pel 25N coincideix amb els primers esdeveniments amb regust nadalenc, com l'encesa de llums a Torre Baró o l'estrena dels aparadors guarnits de l'Eix Nou Barris

23/11/2023 18:09 h

Districte Nou Barris

Ja sabeu com ens agrada tenir l’agenda setmanal ben plena per vosaltres, però també és cert que alguns actes preferiríem no haver-los de celebrar. És el cas dels que commemoren el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, però mentre aquesta segueixi existint, els voltants del 25 de novembre seguiran plens d’esdeveniments per reclamar-ne la fi. Divendres viurem l’acte central de districte a l’Ateneu La Bòbila, amb taula rodona i marxa amb batucada dins el seu programa, i aquella mateixa tarda hi haurà cinema al Casal de Barri Trinitat Nova, acte de record a les víctimes a l’IE Trinitat Nova, teatre a Can Verdaguer i concert de rap amb col·loqui final al Centre Cívic Torre Llobeta. Per dissabte hi ha programades una matinal amb contacontes infantil i batucada a la plaça Can Basté i una obra de teatre al Casal de Barri Prosperitat, i dijous conclouran els actes amb un debat sobre les dones represaliades a Nou Barris a l’Arxiu Històric de Roquetes.

Ja (quasi) és Nadal a Torre Baró

Repassant la resta de l’agenda, divendres el cicle Pantalla Barcelona ens ofereix el visionat gratuït a Can Basté de “En los márgenes”, amb Luis Tosar i Penélope Cruz, mentre a Torre Baró estrenaran els seus flamants llums de Nadal de creació pròpia, en un acte amb xocolatada i concert al Centre Obert Torre Baró. El dissabte al matí tindreu l’oportunitat de practicar dos esports tan diferents com el ciclisme i els escacs: el primer passejant en grup pel Rec Comtal, i el segon al torneig juvenil (foto) que L’Ideal d’en Clavé organitza a la Biblioteca Nou Barris. A la tarda i com és habitual, Barcelona Districte Cultural us brindarà un dels seus espectacles gratuïts, en aquets cas l’obra de teatre sobre salut mental “Boja” al Centre Cívic Zona Nord. Per posar el punt i final al cap de setmana, diumenge al matí podeu anar a ballar sardanes al parc de la Guineueta o viure un nou Diumenge en Tribu a l’Ateneu Popular 9 Barris, aquest cop amb teatre a càrrec de Sílvia Albert i música negra per amenitzar el vermut i el dinar.

Passat el cap de setmana l’interès de l’agenda no decau, i dilluns hi trobem simultàniament un recital de poesia eròtica a la Biblioteca Nou Barris i l’entrega de premis del Concurs d’Aperitius de Nou Barris (recordeu que dissabte és l’últim dia per tastar-los, i diumenge per votar!) just al costat, a la sala de plens de la Seu del Districte. Dimarts serà dia de projeccions documentals, amb un nou Documental del Mes de temàtica LGTBI a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, i una cinta al voltant dels manicomis de fa mig segle programada pel Grup d’Història de Nou Barris a Can Basté. Dimecres es presentarà en deu aparadors de l’Eix Nou Barris els resultats creatius del projecte “Els llums de Nadal il·luminen el comerç”, amb batucada inclosa, i dijous podrem conèixer els perills de la recerca de la felicitat en una nova conversa del cicle Argumenta BCN al Centre Cívic Torre Llobeta. Esperem que amb tots aquests elements, pugueu dir adéu al novembre deixant el llistó ben alt!

Activitats del 24 al 30 de novembre