Què pots fer a Nou Barris de l'1 al 7 de desembre?

Abans del pont, viurem un cap de setmana amb un concurs de poesia escènica, una bicicletada juvenil, un tribut a Barricada i dos espectacles del cicle Barcelona Districte Cultural

30/11/2023 17:01 h

Districte Nou Barris

Dues festes com el Dia de la Constitució i la Immaculada Concepció, tan conceptualment allunyades i a la vegada tan properes en el calendari, ens obsequien un any més amb aquesta singularitat còsmica que és el pont de principis de desembre. A efectes de la nostra agenda setmanal ja sabeu que això sempre es tradueix en un descens del nombre d’esdeveniments, però abans del pont ens queda molt per viure i gaudir a Nou Barris. Començant per la clàssica flashmob al pati de la Seu del Districte, creada per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que aquest any s’ha programat pel matí del divendres 1. Un dia on els més petits podran descobrir els contes amb perspectiva LGTBIAQ+ a l’activitat familiar programada al Casal de Barri Prosperitat, i petits i també grans podran aprofundir en la història del poble gitano a la xerrada del Casal de Barri Verdun. En una vessant més lúdica, el Ton i Guida de Roquetes viurà la segona edició del seu concurs de Poetry Slam, on la creació poètica es combina amb les habilitats escèniques, i de cara a la nit els fans del grup Barricada tenen una cita ineludible a Can Basté, amb l’actuació de la banda de tribut Barrena.

Un petit pas per a la dona…

Dissabte els joves de 12 a 18 anys tindran una ocasió immillorable de fer esport tot descobrint el territori, amb la bicicletada urbana que organitza l’Espai Jove Les Basses. Ja de cara al migdia, el conjunt The Salsa Punk Orkestra (a la foto, a la darrera edició de L’Estiu al Pati) ens mostrarà com es poden fusionar aquests dos gèneres aparentment irreconciliables al Vermutsical del Casal de Barri Prosperitat. A la tarda arribarà el torn del cicle Barcelona Districte Cultural, que ens ofereix de forma gratuïta un espectacle de dansa sobre una hipotètica arribada de la dona a la Lluna si aneu al Centre Cívic Zona Nord, i un concert de presentació del darrer disc de Los Aurora si us acosteu a Can Basté (només disponible en llista d’espera). Completen la oferta més destacada pel dissabte una nova edició de l’Espai de Swing al Centre Cívic Torre Llobeta i una festa que unirà cultura i comunitat lesbiana a base d’actuacions musicals a l’Ateneu Popular 9 Barris. Per últim presentem dos nous fitxatges a l’apartat final d’activitats periòdiques: la fira de Nadal que dilluns s’estrena a la marquesina de Via Júlia, i la campanya solidària “Cap nen sense joguina” que es desplega al Centre Cívic Torre Llobeta. Amb tot això i la resta d’activitats del PDF, feliç setmana i, si en teniu, bon pont!

Activitats de l’1 al 7 de desembre