Portes obertes a l’Ajuntament per Santa Eulàlia

L’Ajuntament de Barcelona obre les portes al públic dissabte, 11 de febrer, entre les 10.00 i les 20.00 hores. La jornada forma part del programa d’activitats de les Festes de Santa Eulàlia i, com a novetat, inclou la visita al mirador de Maria Aurèlia Capmany, situat a la novena i última planta de l’edifici Novíssim, amb vistes sobre tota la ciutat des d’un punt excepcional.

Totes les activitats al web de Santa Eulàlia.

Durant tot dissabte, 11 de febrer, es podran visitar els espais més solemnes de la casa consistorial: l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, la Sala del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcaldessa, la Sala Tàpies, el Saló de Plens Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, la Sala de Consolat de Mar, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor. L’entrada, que és gratuïta, es farà pel carrer de la Ciutat i en el cas del mirador de Maria Aurèlia Capmany, caldrà reservar hora prèviament al punt d’informació de la plaça de Sant Miquel.

La visita als salons estarà dinamitzada per actors que recrearan personatges històrics vinculats a alguns d’aquests espais. Es posaran a la pell dels consellers en cap Rafael Casanova i Joan Fiveller per relatar la història del Saló de Cent; del cronista Ramon Muntaner, al Saló de Cròniques —per explicar les pintures de Josep Maria Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia—, i de Maria Bosch, esposa de Rafael Casanova, per descriure els tapissos i les pintures de l’Escala d’Honor. Un clavicèmbal amenitzarà el recorregut a través dels salons de la Ciutat i de Carles III.

Els infants també podran gaudir d’una activitat pensada especialment per a ells al pati de l’Ajuntament. Consistirà en l’espectacle de titelles de la companyia L’Estaquirot que porta per títol El Patufet, i que tindrà una durada de 45 minuts. A banda de la Casa Gran, els dies 11 i 12 es podrà accedir gratuïtament a una trentena de museus i centres culturals, que organitzaran visites comentades i exposicions especials. És recomanable consultar el lloc web de cada espai per confirmar el dia i l’horari de les visites, que en molts casos tindran un nombre màxim d’assistents.