Per Sant Jordi, roses contra l’oblit

Fa dinou anys que l’associació Amics de la Gent Gran, pels volts de Sant Jordi, organitza la campanya “Roses contra l’oblit”. L’entitat posa a la venda roses solidàries, de feltre i tela, amb l’objectiu de recollir fons i de sensibilitzar i mobilitzar la societat contra la soledat que pateixen més de cent cinquanta mil persones grans a Catalunya.

Aquestes roses solidàries estan elaborades a mà pel projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel i el taller de la Fundació Portolà.

Amb l’eslògan “Per Sant Jordi, reescrivim la vellesa”, Amics de la Gent Gran llença la campanya Roses Contra l’Oblit 2017, amb la model Judit Mascó, per sensibilitzar sobre el perill d’estigmatitzar la vellesa. L’entitat impulsa a xarxes socials que la ciutadania comparteixi les seves pròpies definicions sobre la vellesa, amb l’etiqueta #ReescrivimLaVellesa.

Amics de la Gent Gran treballa perquè les persones grans rebin la visita d’una persona voluntària un cop per setmana, que per exemple les acompanya al metge, i perquè puguin participar en tallers i activitats. A més, des del 1998, per la Diada de Sant Jordi voluntaris i col·laboradors d’Amics de la Gent Gran porten una rosa o un llibre a una persona gran que pateix la soledat.