Obres de millora del paviment de la calçada a la via Júlia

Aquest diumenge, 21 d’abril, acaba la pavimentació de la calçada de la via Júlia, entre la plaça de Francesc Layret i la via Favència. Durant el cap de setmana, la circulació de vehicles estarà tallada en sentit pujada. L’actuació forma part del Pla de manteniment integral, en el marc del Pla Endreça. Es tracta d’una prova pilot amb un nou paviment asfàltic reciclat, fet amb residus de la fabricació del ferro i pols de pneumàtics.

18/04/2024 14:06 h

Ajuntament de Barcelona

Nou Barris està immers en les obres de millora del paviment de la calçada a la via Júlia, entre la plaça de Francesc Layret i la via Favència. Els treballs es fan en el marc del nou Pla de manteniment integral i incorporen tres novetats en matèria de sostenibilitat. D’una banda, el fet que el 100% dels àrids emprats són reciclats, provinents de la indústria siderúrgica. De l’altra, que s’incorpora pols de pneumàtic, el que permet donar un últim ús a aquest residu. I, finalment, que la mescla es fabrica i s’estén uns 20 ºC per sota de la temperatura habitual, amb el conseqüent estalvi energètic i d’emissions de CO2.

Les obres es duen a terme en diferents fases i hi ha les afectacions de la mobilitat següents:

  • 13 i 14 d’abril: tall de la circulació de vehicles en sentit baixada
  • 20 i 21 d’abril: tall de circulació de vehicles en sentit pujada

Com a conseqüència d’aquestes obres, el trànsit es veu afectat i els vehicles es desvien tal com es mostra en aquest mapa. L’àrea d’aparcament queda anul·lada mentre durin les obres.

Es prenen totes les mesures necessàries per minimitzar les molèsties que aquests treballs puguin produir al veïnat.

Etiquetes associades a la notícia