Normalitat a la majoria de serveis públics municipals

Els serveis de metro i dels equipaments municipals, així com els espais públics, recuperen al matí de divendres, 18 d’agost, la normalitat, a excepció de l’entorn de la zona afectada per l’atemptat a la plaça de Catalunya i la Rambla, que seguiran patint afectacions de mobilitat tant privada com de metro i autobús. Els serveis d’urgències i emergències socials han atès 95 persones i han reallotjat 13 afectats.

Gairebé tots els serveis públics afectats per l’atemptat a la Rambla han quedat restablerts avui en la mesura en què ho permet el protocol de seguretat establert. Es manté activat en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergència municipal per incidents amb múltiples víctimes.

Transport públic

El servei de metro, rodalies i FGC funciona amb normalitat. Ja s’han reobert les estacions de Catalunya i Liceu, que han estat tancades des de les 9.00 fins a les 12.50 hores. Les estacions de Paral·lel, Sant Antoni i Universitat, que es van tancar per motius de seguretat també estan obertes.

Trànsit rodat

La circulació al centre de Barcelona s’ha normalitzat. S’han aixecat les restriccions a la plaça de Catalunya i a la Rambla.

Equipaments i actes

Avui també es mantindran tancats alguns equipaments públics que es troben dins del perímetre de seguretat que s’ha establert a l’entorn de la Rambla, com La Virreina Centre de la Imatge, el Mercat de la Boqueria o el Centre Esportiu Municipal Frontón Colom. Aquests espais no obriran les instal·lacions avui a l’espera que s’aixequin les mesures decretades de seguretat.

Segueixen suspesos tots els actes festius organitzats pel consistori per aquest cap de setmana, com els previstos per la Festa Major de Gràcia. A causa del decret de tres dies de dol a la ciutat, la programació prevista per als carrers durant el cap de setmana pot quedar alterada. Durant el dia es farà pública també l’afectació de la programació de la Festa Major de Sants, que havia de començar aquest cap de setmana.

Centre d’Urgències i Emergències Municipal

El Centre d’Urgències i Emergències Municipals (CUESB), que es va activar ahir per atendre, primer in situ i després des de la seu de l’equipament les víctimes, els familiars i els testimonis dels fets, ha atès fins ara un total de 95 persones.

Les situacions de les persones ateses són diverses: familiars de víctimes mortals i ferits, persones desorientades o que s’han quedat sense la possibilitat de tornar als seus hotels o apartaments o que, a causa de l’atemptat, no han pogut tornar al seu país o a altres ciutats on s’allotgen.

Un total de tretze persones ha estat allotjades al CUESB, que en aquests moments segueix treballant en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’Institut de Medicina Legal, la Creu Roja i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).