Més obres aquest estiu per posar a punt la ciutat

Amb l’objectiu de causar les molèsties mínimes a la ciutadania, des del juliol fins a mitjan setembre es duran a terme 49 obres d’estiu i 49 pavimentacions per millorar la qualitat de l’espai públic, dels serveis i de les infraestructures de la ciutat. Entre altres actuacions, començaran els treballs per cobrir la ronda de Dalt en el tram de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, es construiran onze nous carrils bici i es crearan sis trams de carril bus, es faran actuacions de millora de l’accessibilitat al transport públic i s’acabaran tot un seguit d’obres en places i carrers.

A  finals de juliol s’iniciaran les obres per fer la fonamentació i el mur previst a la mitjana de la via per abordar la cobertura de la ronda de Dalt en el tram de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, que reduiran el flux de circulació de tres a dos carrils per sentit, entre les sortides 5 i 6.

Altres intervencions a les rondes seran les següents:

– La pavimentació de la ronda de Dalt entre la sortida 11 de la C-32 i la sortida 10 de la ronda (19 i 20 d’agost).

– La pavimentació a la ronda del Litoral a la zona del Morrot, des de la sortida 14 en sentit Besòs fins a l’entrada 12 en sentit Llobregat (4 i 6 d’agost i 11 i 13 d’agost).

– Treballs de neteja dels túnels de les dues rondes, les nits del 26 de juny al 26 de juliol.

A més, es pavimentarà una altra via important d’accés com és l’avinguda Meridiana, entre l’avinguda de Rio de Janeiro i el passeig de Fabra i Puig o de la Gran Via entre la plaça de Tetuan i el carrer de la Marina i entre el carrer de Mèxic i la plaça d’Espanya.

Més trams de carril bici i de carril bus

Segons els objectius marcats del Pla de mobilitat urbana (PMU) 2013-2018, de potenciar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic, s’iniciarà la construcció d’onze nous carrils bici de manera que tots els ciutadans tinguin un carril bici a menys de 300 metres de casa seva. A més, es crearan nous trams de carril bus al carrer de València, a la gran via de les Corts Catalanes, l’avinguda Meridiana, la via Augusta i al passeig de Sant Joan, que han de permetre el desplegament final de la nova xarxa de bus, que es farà en dues fases, a la tardor d’aquest any i a la tardor de l’any que ve.

Urbanitzacions i millores pel que fa a l’accessibilitat

Durant les properes setmanes s’acabaran d’urbanitzar carrers i places a fi de millorar la qualitat de diferents barris de Sants-Montjuïc i de Sarrià – Sant Gervasi. També es faran millores als entorns del Park Güell, com ara el soterrament de les línies aèries existents a la baixada de la Glòria, entre els carrers de Verdi i de la Mare de Déu del Coll, i en el creuament de calçada del carrer de Sostres.

També s’acabaran alguns treballs d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda a les xarxes de transport públic col·lectiu, com la de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya d’El Putxet, i les millores a l’accés de la parada de metro de Barceloneta, a la línia L4, i es donarà un nou impuls a les obres per adaptar l’estació de Jaume I (línia L4 del metro).