Més funcionalitats a les apps d’aparcament

Barcelona de Serveis Municipals, SA (BSM) publica noves actualitzacions de les seves aplicacions d’aparcament, ApparkB i AreaDUM, que incorporen millores com ara una nova eina que permet a l’usuari visualitzar, en el seu mòbil i de forma immediata, la disponibilitat de places d’aparcament a la zona on es dirigeix. Les noves versions també incorporen un nou sistema de missatgeria automàtica que permetrà fer notificacions sobre possibles incidències del servei.

D’aquesta manera els usuaris podran estar informats en temps real de l’ús de l’aparcament en zones regulades o rebre alertes de possibles restriccions o modificacions de taxes per episodis ambientals de contaminació. En l’aplicació ApparkB, que permet pagar el temps exacte que s’utilitza l’aparcament, també s’hi incorporen versions en anglès i francès, que se sumen a les ja existents en català i castellà. ApparkB, disponible tant per a Android com per a iOS es va llançar el 2013 i ja ha tingut més de 254.000 descàrregues.

AreaDUM, l’aplicació per a la gestió intel·ligent de les prop de 8.500 places d’estacionament a les zones de distribució urbana de mercaderies (DUM), incorpora les mateixes millores aplicades a l’ApparkB, excepte les versions en anglès i francès. Des de la seva posada en marxa, l’any 2015, ja s’han superat les 113.000 descàrregues registrades d’aquesta aplicació i s’han emès gairebé 15 milions de tiquets digitals d’estacionament.