Més de 550 entitats renoven l’acord ciutadà per una Barcelona inclusiva

Amb la signatura es comprometen a reforçar la cooperació per fer front als desafiaments socials. L’alcalde Xavier Trias ha signat la renovació de l’estratègia compartida, que també reconeix el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració amb les entitats socials i la societat civil.

Vídeo ‘Signatura de l’acord ciutadà’

Una a una, les 552 entitats signants de l’acord ciutadà per una Barcelona inclusiva han mostrat, aquest dimecres, el seu compromís per treballar plegades en la renovació d’un document que busca consensos per a fer front als reptes socials. L’acord, promogut i presidit per l’Ajuntament, és un espai de col·laboració pública i privada per promoure projectes i xarxes d’acció que permetin aquesta unió.

L’alcalde Xavier Trias ha signat la renovació de l’estratègia compartida, que també reconeix el paper i el compromís de l’Ajuntament de Barcelona pel que fa a la cooperació amb les entitats socials i la societat civil. L’alcalde ha ressaltat: “El fet que siguem capaços de fer aquest acord ciutadà, de mantenir-lo i de seguir-lo és el que ens ha d’ajudar a seguir avançant, ser autocrítics amb nosaltres mateixos però ser capaços, al mateix temps, de crear consciència comuna que les necessitats són molt grans, que conviurem temps amb els problemes i que les solucions només les podem fer entre tots i tenint una bona col·laboració.”

Un pacte d’unió

L’acte s’ha dut a terme a la clausura de la Jornada Anual, que reuneix entitats, institucions, universitats i empreses membres de l’acord. Les entitats han destacat la tasca de l’Ajuntament a l’hora de donar continuïtat a un projecte ja consolidat, com és l’acord ciutadà, i de donar-li un impuls renovat. Així ho ha expressat David Papiol, d’UGT, en la lectura de la declaració de compromís del Consell de Govern amb l’estratègia compartida: “L’Ajuntament de Barcelona no només ha autoritzat i ha augmentat progressivament la seva inversió social des de l’inici de la crisi, sinó que ha reforçat la seva cooperació amb les entitats socials i la societat civil en general per millorar l’impacte d’aquestes inversions.”

El compromís de l’estratègia compartida va sorgir durant el procés d’elaboració del Pla municipal d’inclusió social, en què es va constatar que la ciutat disposa d’una societat civil molt àmplia, compromesa, organitzada i amb una llarga tradició de cooperació publicoprivada. Aquest és un fet que permet que Barcelona estigui preparada per anar més enllà i fer possible definir una línia estratègica dins el pla que busqui la millora de la situació social de Barcelona. La tinenta d’alcalde, Maite Fandos, ha donat les gràcies a totes les entitats que formen part de l’acord ciutadà: “És un honor formar part d’aquesta iniciativa conjunta. Cada dia aprenem de vosaltres, entitats i organitzacions civils.”

Més informació:
Web de Barcelona Inclusiva