Més de 175.000 persones participen en la Nit dels Museus

Els 87 centres de Barcelona i l’àrea metropolitana que el 20 de maig van obrir les portes amb motiu de la Nit dels Museus han rebut la visita de 176.364 persones.

La Nit dels Museus s’ha consolidat com a esdeveniment cultural de Barcelona i l’àrea metropolitana. Els 87 centres de Barcelona i l’àrea metropolitana (l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Sant Joan Despí) que dissabte a la nit van obrir les portes amb motiu de la Nit dels Museus, han rebut la visita d’un total de 176.364 persones.

Alguns dels espais més visitats han estat:

– Museu Nacional d’Art de Catalunya, 9.553 visites.
– Recinte Modernista de Sant Pau, 8.625 visites.
– Macba, 7.326 visites.
– CosmoCaixa, 7.068 visites.
– Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), 6.922 visites.
– Museu Marítim de Barcelona  (MMB), 6.856 visites.
– Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), 6.177 visites.
– Museu d’Arqueologia de Catalunya, 5.662 visites.
– El Born Centre de Cultura i Memòria, 5.556 visites.
– Els onze espais del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), 12.050 visites.

En aquesta desena edició s’han afegit nous equipaments a visitar, com ara l’Espai Bombers – Parc de la Prevenció de Barcelona, l’Estudi Fotogràfic Centelles o la Torre de la Creu de Sant Joan Despí. I s’han incorporat nous itineraris com “El Baluard del Migdia”, del Servei d’Arqueologia de Barcelona i “Barcelona i el correu. Una passejada virtual per la història postal i filatèlica”, proposada per la Col·lecció Filatèlica Ramon Marull. També s’ha consolidat la col·laboració entre museus i fàbriques de creació.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Ministeri de Cultura francès que va néixer l’any 2005, està promoguda pel Consell d’Europa i aplega més de 4.000 museus. A Barcelona, alguns museus van començar a participar-hi l’any 2006.