La primera pantalla tàctil d’informació per al ciutadà és a Sant Andreu

La pantalla tàctil vol ser una eina de consulta propera. S’ha col·locat a la plaça d’Orfila, a Sant Andreu, punt neuràlgic de la zona i per on passen cada dia centenars de persones. La pantalla permet consultar informació d’interès del territori com comerços, indrets turístics, equipaments municipals o restaurants. També ofereix informació de servei, com el temps, o informació útil com telèfons d’emergències i l’agenda d’actes del districte.

A més de la informació permanent, la pantallà inclourà informació puntual com poden ser la Festa Major o els Tres Tombs. El sistema també permet guardar els actes d’agenda al dispositiu mòbil dels usuaris. I compartir la informació trobada a la pantalla a través del correu electrònic.

El servei compta amb un directori geolocalitzat accessible des de la pantalla i des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet. L’aplicació es pot descarregar en smartphones a través d’un codi QR o es pot consultar online des de l’adreça www.ubime.cat/santandreu en tauletes o ordinadors.

Sant Andreu és el primer districte on s’ha instal·lat aquesta pantalla, tot i que s’anirà ampliant, en un futur, a la resta de districtes de la ciutat. La primera setmana més de 2.000 persones ja han fet ús del sistema. La meitat ho han fet insitu i l’altre meitat ha fet la consulta a través d’un dispositiu mòbil. El 80% de les consultes s’han efectuat des de Sant Andreu i la resta des d’altres punts de la ciutat, de Catalunya i fins i tot d’altres punt de l’estat espanyol. El pressupost de la iniciativa ha estat de 21.683 euros.