La plaça de Joan Pelegrí tindrà una nova cara

S’ha aprovat el projecte definitiu per reurbanitzar la plaça de Joan Pelegrí, que té un pressupost de gairebé un milió d’euros i que hi incorporarà arbrat nou, zones d’estada i d’ombra, jocs infantils i mobiliari urbà renovat. A més, s’hi instal·larà una estructura metàl·lica en record de l’antiga fàbrica metal·lúrgica que hi havia a la zona. Les obres començaran al març i duraran quatre mesos.

La plaça, al barri d’Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc, es renovarà per generar un espai públic nou i de més qualitat per als veïns. La superfície diàfana de la plaça deixarà enrere l’aspecte buit actual i s’omplirà amb elements com vegetació nova o jocs infantils, entre altres.

Amb la voluntat de recordar la història de l’indret i l’antiga fàbrica metal·lúrgica, des de l’edicle sud-est i cap al nord es col·locarà un esquelet metàl·lic que abraçarà l’espai per generar un límit visual i que, alhora, servirà de suport per a elements annexos. També se’n repararan i modificaran les rampes i escales existents per millorar-ne l’accessibilitat i se’n millorarà l’enllumenat substituint l’actual per leds.

La incorporació de vegetació a la plaça formarà un fons escènic vegetal. S’hi plantarà arbrat nou de port petit i s’hi col·locaran jardineres amb plantes arbustives. També s’hi instal·larà la xarxa de reg necessària, i es repararà i s’ajustarà la xarxa de drenatge existent. S’actuarà sobre una superfície total de 3.384 metres quadrats, i es garantirà l’accés a l’aparcament soterrat, a l’edifici d’habitatges situat al costat est i al supermercat existent.