La Marató de Donants de Sang s’instal·la a l’Ajuntament

El Banc de Sang i Teixits organitza, com és habitual en aquestes dates, la Marató de Donants de Sang. Aquest any l’Ajuntament no només s’afegeix a la crida per arribar a les 8.000 donacions necessàries per garantir les reserves de sang, sinó que obre les portes de l’edifici de la plaça de Sant Jaume perquè s’hi puguin fer donacions els dies 13 i 14 de gener. La Marató de Donants de Sang 2.0 —que té lloc a tot Catalunya entre els dies 13 i 20 de gener— destaca enguany la necessitat que tothom sàpiga quin grup sanguini té, ja que aquesta informació és essencial per poder salvar vides.

Un 40% dels catalans no saben quin grup sanguini tenen. És per això que el Banc de Sang i Teixits ha decidit que el lema d’enguany de la campanya sigui “La teva sang diu coses. Comparteix-les”, per posar en relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini, com ara, de qui pot rebre sang, a qui en pot donar o quins usos pot tenir la seva sang.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha recordat que la ciutat “ha respost sempre a aquest acte de solidaritat que consisteix a regalar vida a través de la sang”, i s’ha mostrat convençuda que s’aconseguiran les donacions necessàries.

A Barcelona es pot donar sang els dies de la marató als hospitals Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron, a més dels punts mòbils que es poden consultar aquí. L’objectiu és remuntar el descens del 25% de les donacions que s’acostuma a produir després de les festes de Nadal.