La Comissió de Coordinació del 22@ es posa a treballar

El nou òrgan de coordinació, que l’Ajuntament acaba de constituir, està integrat per diferents àrees i té la missió de centrar-se en la dimensió social, de sostenibilitat i d’innovació del projecte. La comissió treballarà per enfortir la relació del 22@ amb el territori, consolidar Barcelona com a capital de la innovació i l’emprenedoria i reactivar i orientar la transformació urbana.

Després de quinze anys centrats a crear les condicions per a la transformació urbana i la promoció d’activitats vinculades a l’economia del coneixement, la nova comissió s’ha fixat l’objectiu de consolidar l’àrea del 22@ com a districte de la innovació i d’incorporar les noves formes de l’economia al procés de transformació del model productiu.

D’aquesta manera, el nou òrgan buscarà consolidar clústers existents i identificar-ne de nous, consolidar la marca, enfortir el teixit empresarial i donar suport a microprojectes i a l’ecosistema emprenedor que complementi els projectes d’inversió. També es prioritzarà identificar actuacions d’interès públic estratègic, coordinar la inversió pública i privada i agilitzar la transformació urbanística.

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha demanat a la comissió que concentri els esforços a “ajudar els emprenedors a constituir-se com a microempreses i pimes i a seguir atraient empreses emergents amb la voluntat que generin llocs de treball de qualitat“. El regidor va anunciar la creació d’aquesta comissió a principis d’any, i ara ha subratllat que tots els seus integrants treballaran per reforçar un projecte que té moltes potencialitats i que pretén que les empreses emergents que actualment atreu el 22@ es converteixin en agents de creació de llocs de treball amb salaris i condicions dignes.

La comissió està integrada pel Districte de Sant Martí, les àrees d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, d’Empresa, Cultura i Innovació i la Fundació Barcelona Institute of Technology for the Habitat (BIT Habitat).