L’Onze de Setembre als districtes

Els districtes es vesteixen de gala per celebrar la Diada de Catalunya. La majoria organitzen conferències, jornades castelleres i música tradicional per gaudir de l’Onze de Setembre.

A Sant Martí s’oferirà una conferència de la historiadora Paola Lo Cascio titulada “El país de tothom. El catalanisme als barris i a les institucions”. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de Sant Martí de Provençals el dia 9 de setembre a les 7 de la tarda.

Un dia després, dijous, a les 7 de la tarda, a Sarrià – Sant Gervasi s’oferirà una narració històrica musical a partir del llibre Victus. Els textos els ha seleccionat el mateix autor, Albert Sánchez Piñol, i els recitarà l’actriu Sílvia Bel.

A Gràcia han organitzat una lectura de poemes que vol retre homenatge a Ovidi Montllor i Enric Morera. L’acte l’organitza el col·lectiu d’entitats històriques de Gràcia i tindrà lloc el dia 10 a les 8 del vespre a la plaça de Lesseps.

I a les Corts celebraran l’Onze de Setembre amb teatre. La proposta és Construint una identitat, un viatge a través de 3 guerres perdudes per esbrinar els motius que fan sobreviure la identitat catalana. L’obra la representaran dijous, 10 de setembre, a les 8 del vespre al Centre Cívic Tomasa Cuevas els membres de l’Associació de Companyies de Teatre de l’Auditori de les Corts (ACTAC).

El mateix 11 de setembre a Sants-Montjuïc la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec farà una ofrena floral, una ballada de sardanes i una actuació castellera, a la plaça del Setge de 1714. A més, s’organitzarà una marxa de torxes des de la plaça de Bonet i Muixí fins a la plaça de l’Olivereta, passant per diferents carrers del barri de Sants.

I a Nou Barris es prepara una tarda musical i cultural. Dissabte, 12 de setembre, a partir de les 6 de la tarda s’interpretaran èxits de música clàssica combinats amb rock al pati del Districte. Abans hi haurà una ballada de gegants a la plaça Major.