Fórmules per facilitar l’aterratge recíproc d’empreses tecnològiques a Nova York i Barcelona

La delegació municipal d’alt nivell que realitza des de divendres una gira per la costa est nord-americana ha centrat, durant aquesta darrera part del viatge, les activitats a Nova York, on ha visitat el Gran Central Tech, la fàbrica d’innovació digital novaiorquesa promoguda per l’Ajuntament de la ciutat per afavorir la creació i l’impuls d’empreses emergents. En aquest sentit, l’objectiu de la visita ha estat enfortir els lligams entre Nova York i Barcelona de cara a facilitar l’aterratge d’empreses tecnològiques en ambdues ciutats.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha aprofitat la visita de dimarts al Grand Central Tech / NYC Flagship Tech Accelerator per mantenir una trobada amb una dotzena d’empreses tecnològiques de l’àmbit de les ciutats intel·ligents amb la voluntat de reforçar els vincles i els intercanvis empresarials i tecnològics entre les dues ciutats. En la trobada ha col·laborat Fira de Barcelona, com a organitzadora de l’Smart City Expo World Congress, i hi ha assistit el responsable d’innovació de l’Ajuntament de Nova York, Jeff Meritt.

La visita ha tingut com a primer resultat el compromís d’explorar vies de col·laboració entre el Grand Central Tech, que està situat al cor de Manhattan, i l’entitat municipal Barcelona Activa a fi de facilitar l’aterratge d’empreses a les dues ciutats i afavorir la col·laboració en matèria de desenvolupament i aplicació de solucions. Les dues parts s’han compromès també a promoure intercanvis i contactes en diversos àmbits.

Dimarts a la tarda, el primer tinent d’alcaldia ha mantingut una entrevista institucional amb autoritats i professors de la Universitat de Nova York. Pisarello ha defensat la necessitat que els governs del canvi en ciutats com Barcelona o Madrid, que han tingut l’origen en moviments socials, combinin la gestió del dia a dia “amb l’horitzó utòpic” que els va permetre arribar al poder. “Les ciutats són agents de transformació, laboratoris de democràcia. El municipalisme és una eina per democratitzar la democràcia”, ha subratllat.

Ja com a cloenda del viatge de cinc dies a Boston i Nova York, Gerardo Pisarello té previst reunir-se a la seu de l’Ajuntament de la ciutat amb el seu homòleg novaiorquès i visitar el centre de fabricació digital New Lab, a Brooklyn.