Equipaments culturals i escoles del Raval treballen conjuntament

Des del 2013, el Raval és el marc d’una iniciativa pionera que connecta l’alumnat i les famílies del barri amb diversos equipaments culturals. El projecte, anomenat “Apadrina el teu equipament” i coordinat per la Fundació Tot Raval amb el suport de Raval Cultural, arriba enguany a la quarta edició com un referent d’innovació pedagògica pel qual ja han passat més de dos mil alumnes de 2 a 17 anys.

“Aquest projecte demostra que la cultura és una eina de cohesió social, cultural i intergeneracional“, ha dit la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, durant la presentació de la quarta edició d'”Apadrina el teu equipament”. Pin ha destacat que “el Raval compta amb molts grans equipaments culturals amb dimensió de ciutat i la voluntat és que interactuïn amb l’entorn i el barri”.

En cada apadrinament, l’equipament cultural adapta l’oferta educativa a les necessitats de les diferents etapes escolars. Conjuntament amb el centre educatiu, s’ideen propostes formatives de llarga durada que l’escola integra en el currículum acadèmic.

Els apadrinaments no són només una manera de connectar les escoles amb els equipaments culturals. Serveixen també perquè infants i joves s’apropin a altres col·lectius del barri, com les persones grans o amb diversitat funcional.

Des que es va iniciar el projecte, s’han fet 42 apadrinaments entre 11 centres educatius i 10 equipaments: la Fundació Joan Brossa, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el Museu Marítim de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, el Memorial Democràtic, el Palau Güell, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, l’Arts Santa Mònica i Consell Superior d’Investigacions Científiques – Institució Milà i Fontanals.

Trobareu més informació sobre “Apadrina el teu equipament” aquí.