Emotiu record i reconeixement a Muriel Casals

Barcelona ha homenatjat Muriel Casals un any després de la seva mort. L’alcaldessa Ada Colau ha presidit aquest dilluns a la tarda el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a Muriel Casals, a títol pòstum, en un acte celebrat al Saló de Cent. El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar atorgar-li la màxima distinció de la ciutat per la seva trajectòria personal i les seves fortes conviccions en defensa de la democràcia, la llibertat i Catalunya des del respecte i la voluntat de diàleg permanent.

“La Muriel era una dona compromesa i treballadora. Ens ha transmès l’exemple de la seva manera de fer política, una excepcional i valuosa combinació de fortalesa, respecte, ètica i capacitat d’escoltar”, ha assenyalat l’alcaldessa. Colau ha afegit que en moments com l’actual, en què el món viu crisis polítiques, socials, econòmiques i humanitàries d’un gran abast, “ens cal que el seu llegat, el seu compromís i el seu tarannà dialogant i respectuós ens inspirin i ens orientin”.

En l’homenatge també han intervingut el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha dedicat unes paraules a Casals. En l’acte han participat també familiars i amics de Muriel Casals.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha recordat el treball fet per Muriel Casals en diversos àmbits, com a lluitadora antifranquista, economista crítica a la universitat pública, investigadora social, activista i defensora de la llengua i la cultura catalanes. “Va ser un pont de ciutadania”, ha subratllat Pisarello, que n’ha elogiat també el tarannà republicà.