El Turó Park renovarà la seva imatge

El Turó Park es rehabilitarà amb l’objectiu de recuperar la seva essència original i posar en relleu el patrimoni natural i escultòric de l’obra de l’arquitecte Rubió i Tudurí. Durant els últims anys, el parc s’ha deteriorat a causa d’un ús intensiu i pel desgast propi del pas del temps.

El Turó Park va néixer com a parc d’atraccions el 1912 i va funcionar com a tal fins al 1929. L’any 1934 l’arquitecte Nicolau M. Rubió i Tudurí el va transformar en un espai d’ús exclusiu per al veïnat. El 2001 l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona el va restaurar de manera íntegra, però a causa de l’ús intensiu i del desgast provocat pel pas del temps hi ha alguns elements que s’han anat deteriorant i que necessiten rehabilitació i manteniment.

La rehabilitació inclou diverses actuacions. Tenint en compte la categoria de parc històric, es farà una rehabilitació integral del llac per millorar-ne l’estat de conservació i s’actuarà sobre la seva impermeabilització per evitar que hi hagi fuites. Mentre es buida el llac, se’n traslladarà la fauna a una ubicació temporal, i a més, es retiraran les plantes actuals i se’n plantaran de noves de les mateixes espècies.

També es renovaran 3.000 metres quadrats de camins de sauló i 3.200 metres quadrats de gespa prat, així com 1.800 arbusts. Es preveu també que es plantin arbres nous per reforçar el caràcter verd del parc i que es millori un 20% de la xarxa de reg més envellida. “L’objectiu és intensificar el caràcter del disseny original, intensificar el verd. Plantarem nous arbres, però sempre mantenint l’esperit original del projecte”, ha explicat el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, durant la presentació del projecte, que ha fet de manera conjunta amb el regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Daniel Mòdol.

D’altra banda, la rehabilitació inclou actuacions sobre alguns elements, com ara la recuperació de l’antic teatret de titelles, la renovació de la zona de jocs infantils amb jocs nous, i de bancs i papereres deteriorats, entre altres. El parc disposarà també d’una senyalització nova amb els nous horaris i els usos i activitats permesos.

L’Ajuntament ja ha aprovat el projecte de rehabilitació per un import de 806.000 euros. Les obres començaran l’últim trimestre del 2017 i tindran una duració de set mesos. “Sabem que és una feina llarga, comencem amb una primera fase amb aquesta inversió i esperem anar recuperant la imatge original del parc”, ha informat Daniel Mòdol.