El repte de millorar l’ús del temps

Entitats, empreses, sindicats i associacions se sumen al Pacte del Temps impulsat per l’Ajuntament per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

La conciliació de la vida personal, familiar i laboral és un dels reptes que s’ha plantejat l’Ajuntament. I ho ha fet a través del Pacte del Temps, una iniciativa que preveu implicar tots els actors de la ciutat per aconseguir millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Per fer-ho, es planteja com un acord amb les entitats, associacions, organitzacions socials i econòmiques perquè s’impliquin a treballar per millorar la gestió del temps. Entre els objectius marcats s’estableix adaptar els horaris dels equipaments a les necessitats de les persones, fer un disseny urbà de la ciutat que permeti millorar la mobilitat per estalviar temps, potenciar l’administració electrònica o implicar les empreses per fer compatibles els horaris laborals i familiars.

“Barcelona vol ser pionera en polítiques del temps, necessàries per garantir el benestar dels ciutadans”, ha explicat la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, durant la presentació del Pacte del Temps a la ciutadania. En la seva elaboració hi ha participat un ampli ventall d’entitats, organitzacions i persones a través d’entrevistes, consells i òrgans de participació municipal i meses sectorials.

El resultat és un conjunt de mesures que l’Ajuntament de Barcelona impulsarà en col·laboració amb totes les persones i entitats que s’adhereixin al Pacte del Temps i que es desenvoluparan en deu actuacions fins al 2015.

De moment ja s’hi han adherit més de 150 entitats, empreses i ciutadans que treballen per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Per adherir-s’hi només cal anar al web del Pacte del Temps i emplenar un formulari.

Més informació: 

– Web del Pacte del Temps