El premi Mies van der Rohe 2017 selecciona un edifici del Patronat Municipal de l’Habitatge

El jurat internacional nomenat per la Fundació Mies van der Rohe ha seleccionat per als premis d’arquitectura contemporània d’enguany un edifici promogut pel Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB), l’únic projecte seleccionat a la ciutat: el bloc de pisos per a persones grans que s’acaba de construir al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, entre els carrers de Bolívia i Badajoz, la plaça de les Glòries i el carrer de la Ciutat de Granada.

El bloc té 105 pisos dissenyats pensant en les persones grans, i a la planta baixa hi haurà un casal per a persones grans, un centre d’atenció primària i un centre de salut mental.

L’edifici disposa d’entre set i vuit habitatges a cada replà, amb un corredor central. Els habitatges, que seran de lloguer, disposen d’uns 40 metres quadrats, distribuïts en un bany, un dormitori, una sala d’estar, una cuina i una terrassa. Incorporen portes corredisses, parets mòbils i espais que es connecten o se separen per aconseguir diferents graus d’intimitat.

Els 40 projectes seleccionats d’entre 355 obres d’arreu d’Europa es poden visitar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. A mitjan febrer se seleccionaran cinc finalistes al premi, i a mitjan maig se n’anunciarà el guanyador. La cerimònia de lliurament del guardó tindrà lloc el 26 de maig al pavelló Mies van der Rohe de Barcelona.