“El model de cooperativa ens dona molta força per mirar endavant”

Una economia sostenible és possible tant des de l’àmbit social com ambiental, i per això L’estoc transforma material reciclat a través d’un procés creatiu únic que ajuda a normalitzar la vida de les persones amb discapacitat.

L’estoc és una empresa social dedicada a produir mobles de disseny propi a partir de materials reciclats o mobles en desús, amb l’objectiu doble de millorar i dignificar la situació de persones amb discapacitat intel·lectual i de promoure una altra manera de consumir, i això, donant a cada peça l’atractiu i la qualitat dels mobles nous.

L’Estoc implica des del començament el treballador en la producció de les peces. Les tasques van des reparacions bàsiques fins a polir, pintar o envernissar, feines molt estimulants i creatives que posen de relleu les aptituds dels operaris.

A més, com explica Jordi Mayals, soci fundador de L’estoc, “aquest model de cooperativa ens permet compartir moltes coses amb els treballadors, i això ens dona molta força a l’hora de mirar endavant. Els nois amb qui treballem formen part d’un projecte que ells visualitzen de manera molt clara”. I això, segons Mayals, fa que es puguin “transformar espais, materials i també la vida de les persones”.

L’estoc ha rebut el reconeixement dels programes de suport a l’emprenedoria social de Momentum Project, de BBVA i d’ESADE (2015), de la Fundació La Caixa (2012) i de la Generalitat de Catalunya (2011).