El Mercat dels Encants, guardonat en la tercera edició del Golden Adobe Award de Teheran

El Mercat dels Encants de Barcelona ha estat elegit entre diversos projectes que aspiraven al guardó d’infraestructures urbanes, instal·lacions i serveis del Golden Adobe Award de Teheran i s’ha endut el premi en la categoria de desenvolupament. Aquest reconeixement premia els equipaments que, a més de destacar per l’arquitectura, també ho fan per la funcionalitat i adequació a l’entorn.

El Premi Golden Adobe Award de Teheran (TGA, en anglès) és una iniciativa no governamental, d’àmbit internacional i caràcter científic que pretén introduir i donar suport als millors projectes internacionals de gestió urbana i intercanviar experiències de gestió ciutadana.

Aquesta tercera edició del premi per als millors projectes de gestió ha tingut el suport de l’associació Metropolis i es va celebrar a Teheran el 31 d’octubre de 2016, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de les Ciutats. El premi, consistent en una estatueta i una placa, va ser entregat a l’ambaixador d’Espanya a la ciutat perquè el lliurés a l’Ajuntament de Barcelona. Aquest matí la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha lliurat el reconeixement a la direcció del mercat.

Més de cent cinquanta delegats d’organitzacions internacionals, regionals i locals van participar en l’esdeveniment i van celebrar el Dia Mundial de les Ciutats amb dos grans blocs tècnics dedicats a la ciutat intel·ligent i la resiliència a les ciutats. Entre els participants hi havia representants d’ONU-Hàbitat, ISOCARP i l’alcalde de Sarajevo i de Baalbeck, entre altres. Dels 21 projectes preseleccionats, 7 van ser destacats com a projectes de l’any.

El Golden Adobe Award de Teheran es va centrar en aquestes set àrees de desenvolupament urbà:

  • Arquitectura, desenvolupament urbà i patrimoni cultural.
  • Desenvolupament sostenible i medi ambient urbà.
  • Infraestructures urbanes, instal·lacions i serveis.
  • Desenvolupament social i cultural.
  • Ciutat intel·ligent i govern municipal electrònic.
  • Finançament, inversió i economia urbana.
  • Governança local, gestió i planificació urbana.

En la mateixa categoria que Barcelona, amb el seu projecte “Encants Flea Market”, també van ser premiades les ciutats d’Isfahan, pel projecte “Conjunt de ponts i plaça a Esteqlal”, i Teheran, que va obtenir un premi pel seu projecte “Reactivació dels rius i valls: el vincle entre les ciutats, els ciutadans i els rius”.