La festa del cinquè aniversari del Centre LGTBI serà el 18 de maig

El Centre LGTBI de Barcelona farà la festa per celebrar el seu cinquè any de funcionament el dissabte 18 de maig, en el marc del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia. La primera part de la jornada festiva serà al mateix equipament i al carrer del Comte Borrell, amb activitats familiars, i la segona es durà a terme a la plaça de Catalunya, amb concerts i actuacions.

09/05/2024 13:53 h

Ajuntament de Barcelona

Totes les activitats de la festa del centre són d’entrada lliure i gratuïta. Part de les activitats han estat finançades amb l’aportació de l’impost turístic municipal. 

El disseny del cartell de la festa és obra del dissenyador Felipe Román, que ha volgut plasmar, en il·lustracions, l’esperit divers, vibrant i acolorit d’una jornada dedicada a la celebració i la reivindicació.

Activitats al Centre LGTBI i al carrer del Comte Borrell

La jornada començarà a les onze del matí al Centre LGTBI i al carrer del Comte Borrell, entre els carrers de Parlament i del Marquès de Campo Sagrado, amb activitats per a tots els públics que comprendran diferents disciplines artístiques.  

D’una banda, al carrer del Comte Borrell es desenvoluparà un episodi especial de Kobra Kuir, el talk show conduït per Norma Mor / Muerte a la Norma, que inclourà diverses entrevistes i sorpreses. També hi haurà espai per a l’espectacle de teatre Caída libre para personas con vértigo, a càrrec de la companyia Bragacadavra. 

A més, durant tot el matí hi haurà un mercat d’art comissariat per l’artista Andreu Llorca, amb joies, peces de ceràmica, art tèxtil o il·lustracions, entre altres obres, i es disposarà d’un espai de cures i jocs per a infants, a càrrec de Petita Arcàdia. Es tancarà les activitats del matí amb una sessió de cúmbia a càrrec de Missex. 

En paral·lel, a l’interior del Centre LGTBI hi haurà un taller de contes per a infants d’entre 3 i 12 anys, a càrrec de Sara Manubens; la xerrada performativa “Los careos de mi copla”, un recorregut musical pels pasdobles i la música dels anys setanta i vuitanta guiat per Fito Conesa, i el taller de tarot “El llenguatge dels ocells”, de Lu Chieregati. 

També es podrà visitar la instal·lació audiovisual Un mundo que no es el nuestro, de l’artista palestina Maria Zreiq, que treballa al voltant de la memòria, la nostàlgia i la resistència en temps de revolta social i política, i es podran recórrer les exposicions “Un archivo inexistente”, de Felipe Rivas San Martín, i “Encarnar la ferida”, de Cymbionte Colectiv. 

Festa al vespre a la plaça de Catalunya

A la tarda, la celebració es traslladarà per primer cop a la plaça de Catalunya, on s’instal·larà un gran escenari on tindran lloc diverses actuacions musicals conduïdes per Brigitta Lamoure.

Els concerts començaran a les 18.00 hores, amb els cors de les entitats Barcelona Rainbow Singers i Barcelona Gay Men’s Chorus.  

Seguidament, pujarà a l’escenari Jim, coneguda per la seva participació al programa Eufòria. 

A les 20.15 hores, agafarà el relleu LLUM, amb la seva barreja de pop experimental, electrònica underground, dark tecno i breakcore, acompanyada per l’actuació de ball The voguing Sm4ck Down by Jayce. 

L’última part de la festa estarà protagonitzada per tres DJ sets amb propostes molt diverses. A les 20.45 hores, pujarà a l’escenari Chico Blanco, amb el seu so particular, en el qual conflueixen el house dels 90, el UK garage, el rap, l’ambient o el pop. 

A continuació vindrà Oro Jondo, que combina el tecno i el hard acid amb trance, hard groove i latin club, amb una proposta travessada pels sons provinents del bakalao, la màquina i altres ritmes associats a l’extraradi cultural, per portar al futur la cultura de club dosmilera. 

L’última actuació de la nit serà un DJ set a càrrec de Deena Abdelwahed, que amb les seves exploracions musicals s’inspira en la diversitat de la música àrab amb influències de l’electrònica i l’escena experimental.  

Etiquetes associades a la notícia