Dia Internacional del Càncer Infantil

El dia 15 de febrer se celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil. L'objectiu és sensibilitzar i informar a la població de la necessitat d'un accés ràpid al diagnòstic i tractament adequat

15/02/2023 10:31 h

Javier Ochoa Galera

Es promou la conscienciació i la sensibilització sobre els desafiaments que suposa la malaltia per les persones afectades i el seu entorn. Aquesta malaltia és una de les principals causes de mort de nens i adolescents a tot el món.

El llaç daurat simbolitza el suport, la solidaritat i el compromís de tothom en la lluita contra el càncer infantil.

L’objectiu d’aquest dia és conscienciar sobre aquesta malaltia i la necessitat que tots els infants i adolescents amb càncer tinguin les mateixes oportunitats per a accedir a un diagnòstic i tractament adequats.

Des de l’Ajuntament donem suport a les entitats i associacions vinculades al càncer infantil que treballen per acompanyar i millorar la qualitat de vida dels malalts i les seves famílies, i ens sumem a aquesta celebració amb l’objectiu d’ajudar a la visualització de la malaltia i a promoure la conscienciació ciutadana posant un penó a la façana de l’Ajuntament. Altres anys havíem il·luminat les fonts de la ciutat de groc, però a causa de la sequera que pateix la ciutat les fonts no tenen aigua, fet que ens bloqueja fer les il·luminacions, però no els ànims per continuar donant suport.

Aquest mes de febrer es faran diferents accions solidàries promogudes per les entitats contra el Càncer Infantil. Entre d’altres, el projecte “El llonguet solidari”, que és una iniciativa dels forners artesans juntament amb l’associació Polseres Candela per recaptar finançament per a la recerca del Càncer Infantil i la Xocolatada Solidària, iniciativa de l’Ass. Polseres Candela, As. Benèfica Anita, La lluita d’Arnau i Or Associació, amb el mateix objectiu, recaptar fons per la recerca científica.

Una altra acció és la venda del llibre solidari “No pasa nada”, escrit per Azucena Alfonso i il•lustrat per Esmeralda Alfonso, els fons recaptats es donaran a la recerca del càncer infantil.

 

Etiquetes associades a la notícia