Conveni amb el Col·legi de Farmacèutics per ampliar el projecte Radars

La xarxa comunitària del projecte Radars combat l’aïllament i el risc d’exclusió de la gent gran que viu sola. Les 495 farmàcies dels barris que hi participen són un dels pilars del projecte, a banda dels 877 comerços i els més de 1.200 veïns voluntaris. En total aquesta xarxa atén 712 persones grans de la ciutat.

Radars està format per una xarxa comunitària preventiva. Fa un seguiment personalitzat de les persones grans que viuen soles i els ajuda a vincular-se a les activitats i els serveis dels seus barris. Actualment està present en 31 barris de Barcelona, “i avui posem les bases per arribar al 70% dels barris de Barcelona fins al 2019“, ha explicat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, que ha afegit: “És un autèntic impuls comunitari.”

El projecte Radars va néixer a Gràcia l’any 2008 per acompanyar la gent gran que viu sola i que no disposa d’una xarxa social i familiar estable. S’ha convertit en un projecte de col·laboració entre el veïnat, els comerços de barri i els serveis socials. Les farmàcies també en són un pilar important; de fet, el nou conveni signat amb el Col·legi de Farmacèutics preveu que les farmàcies de barri esdevinguin un espai per intercanviar experiències i un punt de trobada d’educació sanitària.

Radars, segons ha explicat Laia Ortiz, “és un exemple extraordinari d’implicació de la comunitat en la qualitat de vida dels seus veïns”. Amb la participació de la comunitat, el projecte ha pogut continuar creixent i enfortint-se. “Una vida comunitària densa, activa, implicada i compromesa és capital social, un capital tan valuós com l’econòmic”, ha conclòs Ortiz.