Coneix Barcelona corrent!

Els aficionats de l’esport ja tenen una alternativa per conèixer Barcelona: les rutes guiades corrent que organitza 360º Running Barcelona. Es tracta d’una associació que ofereix als amants de les activitats esportives una manera diferent de visitar la ciutat. 

Vídeo ‘Coneix Barcelona corrent!’

Descobrir els racons de Barcelona corrent i impregnar-se de la història i la cultura ja és possible.  A través d’unes rutes guiades que segueixen els paràmetres de les visites tradicionals, amb parades incloses, s’explica la història de la ciutat mentre es va corrent d’un lloc a l’altre. Fins i tot mentre es corre, els guies expliquen la cultura, l’arquitectura i l’ambient social dels indrets per on es passa.

“Som uns apassionats del running i també de la nostra ciutat. El que fem és barrejar les dues coses per mostrar la ciutat corrent. Així coneixes llocs on no vas a peu perquè són massa lluny, però amb un ritme diferent pots descobrir de cop altres racons més bonics”, explica Joan Brull, de l’equip de 360º Running Barcelona.

En un moment d’auge del running a Barcelona, Brull explica que la idea va sorgir juntament amb Jaume Pedregosa, un altre dels fundadors de l’entitat, amb el qual “jugàvem a córrer i a perdre’ns per la ciutat”.

Viatjar amb les vambes a la mà

En un primer moment, les rutes s’adreçaven als turistes que volien conèixer la ciutat d’una altra manera i que acostumaven a “viatjar amb les vambes a la mà”. Tot i això, també tenen participants locals, als quals els agrada conèixer la seva ciutat per mitjà de combinar esport i cultura.

La clau per poder-hi participar és ser un aficionat a l’esport, sense ser un professional. De fet, destaquen que les rutes s’adapten al nivell dels participants, per tal que tothom pugui seguir el ritme de la visita.

Rutes del mar a la muntanya

L’equip de 360º Running Barcelona ofereix rutes que van des del mar fins a la muntanya, amb visites centrades a Collserola, la ruta de la carretera de les Aigües o al passeig marítim. També tenen un ruta que recorre Ciutat Vella, la zona del passeig de Gràcia o el barri Gòtic.

A més de conèixer els principals atractius, com la Sagrada Família, la Rambla o el Palau de la Música Catalana, també es mostren altres espais menys concorreguts, com ara el barri de Sant Pere. Les rutes s’acostumen a fer a primera hora o al final del dia, i es poden recórrer entre 5 i, fins i tot, 25 quilòmetres, segons el gust i el físic del visitant.

Més informació:

El web de 360º Running Barcelona