Concurs internacional per remodelar diversos pavellons del recinte firal de Montjuïc

El recinte firal de Montjuïc es remodelarà de cara al Centenari de l’Exposició Universal del 1929 per mitjà d’un concurs internacional d’arquitectura, convocat el 15 de maig. L’objectiu és convertir el recinte de Montjuïc en un espai firal urbà, modern i icònic a Europa. Es valoraran els projectes que impulsin una optimització de les instal·lacions firals, per a fer-les més modernes, flexibles i polivalents, seguint els paràmetres d’eficiència, digitalització i sostenibilitat del segle XXI.

06/05/2024 17:17 h

Ajuntament de Barcelona

La convocatòria inclou tres àmbits d’actuació:

  1. Renovació i ampliació del pavelló 1 i construcció d’un nou pavelló multifuncional a l’emplaçament de l’actual pavelló 4 i el Palau de Congressos. El nou edifici, de 19.500 metres quadrats, serà la seu de salons, congressos i esdeveniments corporatius i s’integrarà en l’eix de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
  2. Construcció del nou Palau de Congressos a l’actual Palau d’Alfons XIII. Conservarà els elements històrics catalogats i tindrà un auditori de gran capacitat.
  3. Transformació de l’antic Palau del Vestit, avui integrat en el pavelló 8, per habilitar-hi el Fira Innovation Hub. Serà un espai on grans empreses, pimes, empreses emergents, centres de recerca i universitats podran desenvolupar solucions innovadores en sectors com les ciutats intel·ligents, l’alimentació, l’audiovisual o la tecnologia.

La decisió s’ha pres en la primera reunió de la Comissió del Centenari de l’Exposició Internacional del 1929, que també treballa en el programa commemoratiu. El procés de selecció de les candidatures presentades tindrà dues fases: en la primera, s’avaluarà la solvència tècnica i econòmica dels equips d’arquitectura internacionals que es presentin i se’n seleccionaran cinc per àmbit d’actuació; en la segona, un jurat integrat per arquitectes de prestigi internacional reconegut estudiarà tots els projectes presentats i triarà el guanyador de cadascun dels tres àmbits. Es preveu que les obres s’hagin enllestit l’any 2029, coincidint amb la celebració del centenari.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia