Cap de setmana: Santa Eulàlia il·lumina la ciutat

Al cor de l’hivern, Santa Eulàlia desperta gegants i gegantes, capgrossos, dracs, diables, colles sardanistes i altres expressions de la cultura popular per celebrar, del 10 al 12 de febrer i en honor de la copatrona de la ciutat, la Festa Major d’Hivern. La festa continua quan es fa fosc amb el festival Llum BCN, que transforma la ciutat a través del llenguatge de la llum.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Les activitats orientades als infants i joves tenen un gran protagonisme en la gran festa de la cultura popular que se celebra aquest cap de setmana. Un any més, les colles castelleres de la ciutat inauguren la temporada i els esbarts dansaires i els Falcons surten al carrer. Al Palau de la Virreina, Josep Maria Civit, artista convidat de les festes, mostra a “Les Laies” una exposició de les gegantes i gegantones de Ciutat Vella en una passarel·la de moda com si fossin models del segle XXI, en un muntatge ple de màgia i teatralitat.

La ciutat brillarà de nit amb Llum BCN

Divendres i dissabte, 10 i 11 de febrer, de 19.00 a 24.00 hores, i diumenge, 12 de febrer, de 19.00 a 23.00 hores, les noves tecnologies i la llum transformaran Barcelona en una nova edició del festival Llum BCN. Aquesta festa de llums i projeccions tindrà com a centre neuràlgic El Born Centre de Cultura i Memòria, amb una atenció especial als més petits, però de nou també s’escamparà per diversos patis i altres punts emblemàtics de Ciutat Vella. Als espectacles dels artistes de reconegut prestigi s’uneixen les creacions dels alumnes d’escoles d’art, disseny i il·luminació.

L’eDreams Mitja Marató més participativa

Els amants de les curses també tindran la seva festa major particular per Santa Eulàlia. El passeig de Pujades reunirà diumenge, 12 de febrer, més de disset mil corredors al punt de sortida de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona. L’edició actual serà la més participativa i superarà la xifra màxima d’inscrits, que es va assolir l’any passat. El recorregut es mantindrà i la cursa estarà encapçalada de nou per la corredora Florence Kiplagat, rècord del món en aquesta distància.