Cap de setmana: La ciutat es tenyeix de blau!

El segon cap de setmana de la primavera serà molt acolorit. Hi predominarà el blau, símbol de l’autisme, que posarà color a la gran festa solidària amb què se celebrarà el dia mundial de conscienciació sobre aquest trastorn encara poc conegut i associat a mites que dificulten la inclusió social dels qui el pateixen. També s’organitzaran activitats per reivindicar les veïnes d’origen pakistanès, el Festival Mawlid-an-Nabi, que durant tot el dissabte omplirà de gastronomia, literatura i teatre la rambla del Raval. Al vespre, tant divendres com dissabte, qui vulgui gaudir de música en directe pot veure actuar els talents emergents de la ciutat en les dues primeres semifinals del Brot.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

La ciutat es tenyirà de color blau aquest diumenge per donar suport a la campanya “Connecta’t al blau!”, que l’associació Aprenem ha promogut per celebrar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Al llarg de la jornada s’oferirà una gran festa ciutadana, amb què es pretenen trencar mites i tòpics associats a aquest trastorn i alhora sensibilitzar sobre les necessitats i els drets de les persones que el pateixen i de les seves famílies. Des de primera hora del matí hi ha planificades nombroses activitats solidàries per a tota la família, i al vespre, edificis emblemàtics, fonts, museus, hotels i centres comercials de Barcelona se sumaran a la iniciativa il·luminant-se de blau. Consulteu el programa de la campanya i afegiu-vos-hi! L’entrada per participar en les activitats inclou un donatiu que es destinarà a fomentar la inclusió dels infants amb autisme.

Un festival per conèixer les veïnes pakistaneses

La rambla del Raval mostrarà la diversitat cultural que conviu a la ciutat al Festival Mawlid-an-Nabi. Amb la voluntat de donar visibilitat al rol de les barcelonines d’origen pakistanès, la Lliga de Dones de l’entitat Minhaj-ul-Quran (‘camí de la pau’) oferirà dissabte, de 10.00 a 20.00 hores, diversos tallers gastronòmics, musicals, infantils, teatrals i literaris. El festival també vol fomentar el sentiment de pertinença a la ciutat d’aquestes noves generacions de dones catalanes perquè prenguin la iniciativa de nous projectes i tinguin un paper més actiu al barri. A l’esdeveniment assistiran representants municipals, socials i veïnals.

Els nous talents de la música sonen al Brot

Delighters, Eleusis, Sunday Heat i Void són els quatre grups novells que divendres inauguraran la setena edició del Festival Brot, un concurs de joves músics que vol ser un altaveu dels talents emergents de la ciutat. El concert, que tindrà lloc a l’Espai Jove Boca Nord a les 21.00 hores, serà la primera de les sis semifinals de la categoria Brot, en què participaran 24 grups integrats per joves de 18 a 25 anys. La gran final se celebrarà el 6 de maig a l’equipament de Les Basses. El dia abans, el 5 de maig, els menors de 18 anys concursaran a la categoria Embrió, i els cinc grups oferiran un únic concert. Tothom està convidat a assistir-hi i a gaudir dels directes dels joves músics.