Cap de setmana: Festes majors, Dia Nacional d’Hondures i 9a edició del Dia del Brasil

L’arribada del setembre posa punt i final a les vacances d’estiu i la tornada a la rutina esdevé una realitat. Però per defugir-la i evitar l’avorriment, la ciutat ens porta moltes activitats per al cap de setmana. Vallcarca, el Poblenou, Horta o Vallvidrera i Mas Sauró: són molts els barris que celebren aquests dies la seva festa major per allargar l’estiu. A més, dissabte, el Poble Espanyol de Montjuïc s’omplirà d’activitats, tradicions i gastronomia típica per celebrar el dia nacional d’Hondures, i diumenge tindrà lloc la 9a edició del festival “Dia de Brasil”.

Festes majors

L’agenda de festes majors de la ciutat deixa pocs espais buits aquest cap de setmana. Vallcarca inaugura avui la seva, que es tancarà el diumenge dia 10, amb un programa ple de concerts, cinema i activitats al carrer per al veïnat. El divendres, a més, es podrà gaudir del gran correfoc de festa major, impulsat per l’Associació de Veïns de Vallcarca.

Del 8 al 17 de setembre, se celebren també les festes del Poblenou, Horta i Vallvidrera i el Mas Sauró. La Festa Major del Poblenou, que organitzen la Coordinadora d’Entitats del Poblenou i l’Associació de Comissions de Festes de Carrers, inclourà prop de 500 activitats entre les quals hi haurà música, art, esport, dansa i molta cultura popular.

Amb més d’un centenar d’activitats per a diferents gustos i públics, la Festa Major d’Horta promet entreteniment i diversitat. El divendres 8, la IV Nit del Reducte donarà la benvinguda amb el sopar d’inici de festa i un concert al mirador. El pregó, que s’haurà d’esperar fins dissabte, serà a càrrec de tres integrants del grup musical La Sra. Tomasa, veïns del barri.

La plaça del Centre Cívic Vallvidrera i la plaça de Pep Ventura seran els principals espais d’interès de la Festa Major de Vallvidrera i el Mas Sauró, coordinada per l’Associació Mont d’Orsà de Veïns de Vallvidrera, en què la música, la gastronomia i les activitats per a grans i petits seran les grans protagonistes.

Celebració del Dia del Brasil

El diumenge 10 de setembre, el Poble Espanyol serà brasiler per un dia. La 9a edició del Dia del Brasil, el festival que s’ha consolidat en pocs anys com un dels esdeveniments més importants de la cultura carioca al nostre país, torna amb un ampli calendari d’activitats que ofereix espectacles, música a ritme de samba i batucada, molta gastronomia, tradició i una zona amb una programació de jocs i tallers infantils.

El dissabte 9, amb motiu del Dia Nacional d’Hondures, la cultura, el folklore i la tradició d’aquest país també tindran un espai al Poble Espanyol.