Cap de setmana: el futur del planeta, música basca i mostra de vins i caves

El cap de setmana ofereix tres activitats per acabar el mes d’octubre: l’exposició “Després de la fi del món”, que aborda la transformació del planeta després de dos segles d’intervenció de l’ésser humà en els sistemes naturals; el Festival de Música Basca de Barcelona celebra els vint anys d’història amb una extensa programació de concerts, i en tercer lloc, i per cuidar el paladar i escalfar l’estómac en temps de tardor, la 37a Mostra de Vins i Caves de Catalunya.

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) presenta l’exposició “Després de la fi del món”, un assaig sobre el present i el futur de la crisi climàtica: un viatge als paisatges del planeta Antropocè i una conversa amb els humans i els no-humans del 2100.

L’exposició es compon de vuit instal·lacions immersives a la sala d’exposicions, una base d’experimentació i acció participativa a l’espai públic de la ciutat de Barcelona, i el disseny i el desplegament d’un Ministeri del Futur que pensi la política de llarg termini i investigui les condicions de desigualtat i la magnitud de la crisi. Les vuit instal·lacions són obra d’artistes internacionals, com ara Benjamin Grant, Natalie Jeremijenko i Charles Lim.

“Després de la fi del món”, que es podrà visitar fins a l’abril de l’any vinent, anirà acompanyada de nombroses activitats relacionades per reflexionar sobre l’impacte de la crisi climàtica i les solucions actuals i futures.

Euskal Herria Sona

El Festival de Música Basca Euskal Herria Sona compleix vint anys d’història i ho celebra organitzant un munt de propostes musicals amb la voluntat de fixar, de cara al futur, complicitats entre la música basca i la catalana.

El festival, que es clourà el 2 de desembre, l’organitza el centre cultural Euskal Etxea, que pretén divulgar la música, l’art i la literatura elaborada per artistes i creadors del País Basc i establir lligams i complicitats artístiques. Entre les activitats d’aquest cap de setmana, hi ha concerts del grup de Bilbao Zazkel i de Esne Beltza i Timon Republik.

37a Mostra de Vins i Caves

El passeig de Lluís Companys, a l’altura de l’Arc de Triomf, és l’escenari d’una nova edició de la mostra de vins i caves. Aquesta fira comercial permet conèixer els nous productes de les denominacions d’origen catalans i també introduir-se en la cultura del vi mentre es recorren les parades dels diversos cellers catalans.

En aquesta edició participaran un total de 68 cellers amb més de 500 referències de les 12 denominacions d’origen catalanes. A aquesta gran oferta vinícola se suma l’oferta alimentària, que acompanyarà el tast amb una proposta de productes de proximitat.