Aprovat el pla per construir l’Institut Escola Cal Maiol al recinte de Can Batlló

El Ple municipal ha aprovat definitivament el Pla especial urbanístic per posar a disposició del Consorci d’Educació de Barcelona el solar de Can Batlló on es construirà l’Institut Escola Cal Maiol. El nou centre públic estarà situat a l’antic bloc 19, que es rehabilitarà, i també en un nou edifici. Amb una superfície total de 6.950 metres quadrats, el nou equipament acollirà 450 alumnes d’educació infantil i primària i 240 de secundària obligatòria. El cost estimat és de 12.800.000 euros.

26/04/2024 15:00 h

Educació

L’aprovació definitiva del pla urbanístic permet desencallar el projecte i cedir el solar a la Generalitat de Catalunya per construir-hi l’Institut Escola Cal Maiol. La construcció d’aquest nou centre educatiu és una peça essencial del conjunt d’equipaments de Can Batlló i és una llarga reivindicació veïnal del barri de la Bordeta i de les famílies de l’escola.

Actualment el centre es troba al carrer de Sagunt, a Sants, i fa anys que espera les noves instal·lacions per poder donar als alumnes continuïtat al mateix centre des de l’educació infantil fins a la secundària. Aquest institut escola també ha d’acollir alumnat d’altres centres del districte, que necessita augmentar les places de secundària. De fet, Sants-Montjuïc és l’únic districte on aquest any ha augmentat la matrícula en totes les etapes educatives.

El pla urbanístic regula les característiques del futur equipament, que inclou el bloc 19 de Can Batlló, d’uns 3.220 metres quadrats de sostre, i els seus entorns, on caldrà construir un nou edifici de 3.729 metres quadrats. La finca queda delimitada pel carrer de Parcerisa al sud-oest i per l’espai públic interior del conjunt industrial pel nord i l’est, on ara hi ha en curs les obres del futur parc.

Respecte al projecte inicial, al pla especial aprovat avui s’hi incorporen alguns canvis menors de cota, es modifica l’estudi de mobilitat i s’adapta a la MPGM d’equipaments que es va aprovar al desembre. Un cop aprovat el pla, el solar es posa a disposició del Consorci d’Educació de Barcelona a través d’un conveni que han de signar l’Ajuntament, la Generalitat i el Consorci. El projecte executiu de l’institut escola està en procés de redacció pel Consorci.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades