La ciutat tindrà 178 habitatges nous de lloguer per a gent gran

Els pisos, que s’entregaran durant els anys 2015 i 2016, s’afegeixen als 1.206 habitatges de lloguer per a persones grans que ja existeixen a la ciutat. Les noves promocions incorporen serveis com espais comuns, consergeria i neteja.

Els 178 pisos estan repartits per tres zones de la ciutat: 29 habitatges al carrer Pere IV, 105 a l’entorn de la plaça de les Glòries i 44 al carrer Infanta Isabel, a Sarrià – Sant Gervasi. L’Ajuntament els adjudicarà durant el mes de febrer del 2015.

Els beneficiaris han de ser persones de més de 65 anys. Els habitatges estan adaptats a les necessitats pròpies del col·lectiu: són pisos de 40 metres quadrats amb un dormitori, un menjador, una cuina i un bany adaptat. A més, disposen de llums d’emergència i de dispositius d’alarma per avisar de qualsevol accident.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha destacat la importància que “com a ciutat puguem atendre les necessitats de les persones grans que, per raons econòmiques o d’accessibilitat a les seves llars, necessiten un habitatge tutelat”.

Requisits d’accés

Les persones interessades a beneficiar-se d’aquests pisos per a gent gran han d’estar inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona i presentar una sol·licitud de participació. Aquest tràmit es pot fer a qualsevol oficina de l’Habitatge de l’Ajuntament o bé en la web www.registrehabitatgebcn.cat. El registre es pot fer fins al 13 de febrer del 2015, i hi ha temps per presentar la sol·licitud fins al 27 de febrer.