Ajuts per preservar el comerç de proximitat

L’Ajuntament destinarà aquest any 2017 un total d’1,2 milions d’euros en ajuts al comerç de proximitat que permetran subvencionar 189 projectes, impulsats per associacions de comerciants, gremis i entitats de comerç de la ciutat.

Dins l’estratègia per reforçar el paper del comerç de proximitat a la ciutat, en un moment de canvis en els hàbits de compra i consum, es posa en marxa un pla d’ajuts d’1.248.650 euros. L’estratègia s’estructura en quatre grans eixos, d’acord amb les converses mantingudes amb els representants del sector:

— La dinamització del comerç, promovent la singularitat de cada àrea de la ciutat.
— Les accions formatives per als comerciants i treballadors.
— El reforç de les estructures associatives comercials.
— La millora de la sostenibilitat, afavorint el consum responsable i els productes de quilòmetre zero.

Els criteris per a la concessió de les subvencions han prioritzat l’aposta per projectes que contribueixin a singularitzar els comerços de cada territori i que siguin percebuts pels veïns com un valor fonamental per al barri.

Serveis i programes per al comerç 2017

D’altra banda, la Regidoria de Comerç i Mercats ha presentat aquest dilluns la Guia de serveis i programes per al comerç 2017, que recull el balanç de l’activitat portada a terme l’any passat per l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) ajudant i assessorant els comerços de la ciutat. Així, gairebé 3.000 comerços van utilitzar durant l’any 2016 els serveis de l’OAE. Concretament, l’oficina va atendre més de 1.500 consultes i tràmits administratius, va proporcionar finançament a 68 comerços i va assessorar mig centenar de comerços en el seu procés d’internacionalització.