Acord entre l’Icub i Betevé per potenciar la cultura

L’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) i Betevé han firmat un conveni de col·laboració per potenciar el caràcter cultural de la plataforma de comunicació pública de Barcelona. A la firma de l’acord han participat el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i el director de Betevé, Sergi Vicente.

El conveni de col·laboració, fruit de la mesura de govern sobre política audiovisual presentada al Plenari del gener, reforça el paper de Betevé com a agent cultural i permetrà que la plataforma de televisió pública barcelonina coprodueixi un programa literari per fomentar la lectura, consolidi el programa Tub d’assaig com una plataforma per donar visibilitat als joves creadors audiovisuals, elabori amb altres televisions locals una agenda cultural metropolitana i enregistri i emeti les activitats culturals més destacades que tinguin lloc als barris.

Jaume Collboni ha explicat que l’acord preveu una aportació anual de 237.000 euros, i ha subratllat que ha de servir per “completar l’important esforç que actualment ja realitza Betevé en matèria de producció i divulgació cultural”.

El director de Betevé, Sergi Vicente, ha assenyalat: “El conveni amb l’Icub és una molt bona notícia per al sector audiovisual i reforça el nostre compromís històric amb la cultura.” L’acord permetrà consolidar també la cobertura de la Cavalcada de Reis i les Festes de la Mercè a través de tots els canals de comunicació de l’ens públic.